Securitate

iOS vs. Android: care e mai sigur

Publicat: 30 iun. 2011

Concluziile unui studiu realizat recent de compania de securitate Symantec arata ca iOS-ul, sistemul de operare mobil al Apple, este mai securizat impotriva atacurilor de hacking si altor amenintari online decat rivalul sau, Google Android.

Potrivit analizei, procedura de app screening a iOS-ul joaca un rol esential in securitatea sistemului de operare, in vreme ce arhitectura platformei ii ofera o rezistenta mai mare in fata atacurilor de malware si de integritate a datelor.

Expertii Symantec au ajuns de asemenea la concluzia ca platforma Apple ofera o criptare mai buna a datelor si un control mai securizat asupra aplicatiilor, informeaza Techno Esq.

Cu toate astea, Android s-a dovedit mai eficient in ceea ce priveste izolarea problemelor de securitate.

Symantec considera ca Android pierde in fata iOS pe segmentul de securitate tocmai din cauza abordarii pe care Google o are fata de magazinul de aplicatii.

In vreme ce dezvoltatorii iOS platesc pentru a se inregistra la Apple, care le verifica si le aproba software-ul inainte de a permite accesul in AppStore, dezvoltatorii Android nu intampina aceleasi bariere. Autorii de malware pot astfel sa isi distribuie aplicatiile prin intermediul acestui canal, fara a exista riscul sa fie descoperiti.

Studiul a mai aratat ca desi in iOS au fost descoperite mult mai multe vulnerabilitati decat in Android – peste 200 versus 18 – nu a fost detectat niciun malware care sa le poata explora.

Raportul celor de la Symantec sustine totodata ca folosirea unui smartphone sau a unei tablete care ruleaza pe oricare dintre cele doua sisteme de operare este mai sigura decat folosirea unui PC, care ruleaza pe versiuni ale Windows.

Platforma care ruleaza pe telefoanele BlackBerry este considerate cea mai securizata din lume, intrucat poate fi controlata intr-o maniera eficienta de catre departamentele IT ale corporatiilor, caracteristica pentru care a primit acreditare guvernamentala.

 loading...

Adauga un comentariu