Stiri

iPhone 5 ar putea avea un feature de control prin voce, numit Assistant

Publicat: 26 iul. 2011

Apple lucreaza la implementarea in iOS 5 a unui nou feature de control prin voce, numit Assistant. Noua caracteristica a fost descoperita de baietii de la 9 to 5 Mac, printr-un screenshot oferit de “o sursa de incredere”.

Assistant nu se afla inca in actuala versiune de dezvoltare beta a iOS 5, prin urmare este posibil ca feature-ul sa fie exclusiv pentru iPhone 5. (Intocmai cum Voice Control a fost exclusiv pentru 3GS.)

Leak-ul sugereaza ca pe langa convertirea in text a vorbirii si comandarea functiilor de baza ale iPhone-ului, noul program va integra de asemenea tehnologia folosita in aplicatia Siri, pe care Apple a achizitiona-o de curand.

Siri este o aplicatie gratuita, care foloseste datele stocate pe dispozitivul tau, precum locatia, calendarul de evenimente, etc. pentru a gasi cea mai buna modalitate prin care sa iti indeplineasca cererea.

De exemplu, daca spui “Gaseste-mi doua bilete la filmul Transformers din aceasta seara”, Assistant iti va gasi bilete disponibile intr-o locatie apropiata de tine.

In plus, aplicatia va avea abilitatea de a-I raspunde utilizatorului.

Potrivit sursele, feature-ul se afla inca inca in proces de dezvoltare si ar putea sa nu fie gata la timp pentru lansarea urmatoarei generatii de iPhone.

Prin urmare, nu va entuziasmati prea tare. Este posibil sa fie unul dintre multele programe pe care Apple le testeaza, dar nu le implementeaza.loading...

Adauga un comentariu