Telefoane mobile

iPhone devanseaza smartphone-urile Android. Schimbare de lider pe piata telefoanelor second-hand

Publicat: 13 feb. 2012

Cel mai bine se vand HTC Wildfire, Samsung Exhibit 4G si Motorola Triumph.

Un nou studiu, intitulat “Priceonomics”, a scos in evidenta preturile la care se pot vinde in prezent telefoanele second hand. Potrivit cercetarii, iPhone-urile au cel mai mare procent de recuperare a pretului initiala dintre telefoanele la mana a doua. Pe locurile urmatoare s-au situat, la o diferenta foarte mica, smartphone-urile Android si BlackBerry.

Un smartphone Apple vechi de un an si jumatate poate fi revindut la 53% din pretul original, in timp ce posesorii telefoanelor Android recupereaza doar 42% din valoare. Smartphone-urile BlackBerry se vand la 41% din pretul initial, cu aproape acelasi procent cu cele Android.

Nu toti posesorii de telefoane Android recupereaza 42% din pretul original, cateva modele depasesc cu mult acest procent. Pe primele locuri dintre smartphone-urile Android s-au situat HTC Wildfire, Samsung Exhibit 4G si Motorola Triumph, cu 86% din valoarea initiala.

Studiul Priceonomics recomanda achizitionarea de smartphone-uri iPhone cu memorie mai mare, pentru a reusi o revanzare ulterioara la un pret mai bun. Intre versiunile aceluiasi model pot exista si diferente de aproape 100 de dolari, in functie de memorie.
loading...

Adauga un comentariu