Stiri

iPhone va lansa o versiune mai ieftina pentru tarile emergente

Publicat: 01 iul. 2011

Zilele trecute apareau o serie de noi zvonuri despre iPhone 5, potrivit carora terminalul va veni echipat cu procesorul lui iPad, va avea camera de 8MP si design radical schimbat, sub format “teardrop”.

Dar iata ca sursele Bloomberg dezvaluie acum o informatie la care nici macar nu indrazneam sa speram: Apple pregateste o versiune de iPhone mai mica si mai ieftina, bazata pe hardware-ul iPhone 4. Device-ul targheteaza tarile aflate in dezvoltare, zone care pana in prezent au fost dominate de handset-urile Nokia.

Aceleasi surse sustin ca Apple va lansa in curand si un nou iPad, care foloseste o versiune imbunatatita a tehnologiei “Retina Display”, de care beneficiaza in prezent iPhone 4. Tableta va avea o rezolutie mai mare si va include un strat touch care sa raspunda mult mai repede la comenzi.

Si cum interesul pentru a sasea generatie de iPhone este din ce in ce mai mare, iar speculatiile au inceput deja sa curga, entuziastii sustin ca iPhone 6 va ajunge pe piata in primavara anului 2012. Se asteapta ca telefonul sa vina echipat cu un update hardware major, cu o amploarea la fel de mare ca cea pe care a avut-o si generatia a patra.

Specialistii din industrie sunt de parere ca Apple trebuie sa adopte intr-adevar un ciclu de lansari mai agresiv, pentru a putea face fata competitiei tot mai puternice venita din partea armatei de smartphone-uri Android.

Se estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2011, Apple va detine 18.5% din cota de piata, in vreme ce Google va avea de doua ori pe atat, 38.9 procente. Vesti proaste pentru Cupertion, care isi obtine mai mult de jumatate din venituri din vanzarea iPhone-urilor.loading...

Adauga un comentariu