Local

IPJ Iași a primit 19 autospeciale noi de poliție

Publicat: 16 sept. 2020
Autospeciale de poliție noi au ajuns la IPJ Iași
Autospeciale de poliție noi

Zilele trecute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a recepţionat un lot de 19 autospeciale noi de poliţie, ce au fost deja repartizate la Secţiile de Poliţie Rurală şi Posturile de Poliţie.

Autospecialele au dotări specifice, precum sisteme acustice şi luminoase de avertizare şi alte dispozitive utile în intervenţii şi sunt colantate după noua grafică.

Cele 19 autospeciale au fost repartizate astfel: cîte una la fiecare dintre cele 9 Secţii de Poliţie rurală, 8 la Posturi de poliţie, una la Serviciul de Ordine Publică, iar una la Secţia Regională de Poliţie Transporturi.

„Precizăm că Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi i-au fost repartizate în perioada iulie-septembrie a.c., peste 80 de autovehicule, pentru înnoirea parcului auto. Acestea sunt distribuite în cadrul programului de înzestrare cu mijloace auto desfăşurat de Ministerul Afacerilor Interne.”, potrivit IPJ Iași.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi şi-a înnoit parcul auto

Vineri, 24 iulie 2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a recepţionat un lot de șase autospeciale noi, ce urmează a fi repartizate structurilor de ordine publică.

Aceste autospeciale au dotări specifice muncii operative: sisteme acustice şi luminoase de avertizare şi alte dispozitive utile în intervenţii şi sunt colantate după noua grafică.

Autospecialele sunt distribuite în cadrul programului de înzestrare cu mijloace auto desfăşurat de Ministerul Afacerilor Interne.

Alte 13 autospeciale noi la IPJ Iași

În urmă cu doi ani, IPJ Iaşi a recepţionat 13 autospeciale noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, contribuind astfel la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii ieşeni răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi la creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii.

„IPJ Iaşi a primit prima transă de maşini noi, achiziţionate din suma cu care a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în luna aprilie, din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Dintre cele 13 autospeciale noi, marca Dacia Logan, 11 vor fi distribuite structurilor de ordine publică (posturi de poliţie), iar 2 la rutieră.

Vehiculele sunt inscripţionate, au rampe de semnalizare acustice şi optice, un  set de roţi suplimentar cu pneuri de iarnă şi roata de rezervă, prize pentru staţii şi acumulatori suplimentari. Toate autospecialele au fost achiziţionate în baza acordurilor-cadru încheiate la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, în urma procedurilor de achiziţie publică”, au precizat în urmă cu doi ani reprezentanţii instituţiei.

Un BMW a intrat în dotarea Poliţiei Rutiere

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a primit trei autospeciale noi de intervenţie. Una dintre ele, însă, doar pentru şase luni. Este vorba de o maşină de lux, un BMW X1, ce a fost repartizată Poliţiei Rutiere.

„Autoturismul este primit în comodat, de la un dealer autorizat şi care este folosit de colegii de la Serviciul Rutier”, a precizat Anca Vijiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi.

Alte două autospeciale au ajuns în Iaşi, la începutul lunii. Acestea vor rămâne în parcul auto al IPJ Iaşi. Maşinile au fost distribuite către IPJ Iaşi în urma vizitei pe care chestorul şef Petru Toba, şeful Poliţiei Romane, a făcut-o luna trecută în Iaşi.

„Avem un parteneriat cu colegii din Elveţia, pentru creşterea gradului de siguranţă în zonele defavorizate, iar prin acest program am achitionat mai multe autospeciale care vor asigura mobilitatea poliţiştilor în aceste zone defavorizate, iar Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi îi sunt alocate două autospeciale”, a precizat şeful Poliţiei Romane, în timpul vizitei sale în Iaşi.

Cele două autoturisme Logan sunt deja folosite de poliţiştii din Ciurea şi Grajduri.

„Este vorba despre un program elveţian cu fonduri nerambursabile. S-a făcut o analiză şi s-a decis că cele mai defavorizate zone sunt comunele Grajduri şi Ciurea, unde au fost repartizate cele două autospeciale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Comentarii
  • Mda..! Și în municipiul Iași mă suna poliția națională un domn polițai cu număr privat, după ce am făcut o sesizare prin apelul unic 112 cu privire la distanțarea socială în timpul pandemiei și mă amenința cu amendă pentru că am apelat la’ numărul unic de urgență fara motiv’ … apelând prima dată la Poliția Locală indrumanduma către cea națională pe motiv că ‘ nu au suficiente efective’! DESFIINTAREA POLITIEI LOCALE!!! MANCATOARE DE BANI PUPLICI ‘FARA MOTIV’!

  • Pai golanii de la rutiera de ce suna cu numar ascuns si tu trebuie sa te identifici cu tot cu cîcat? Eu sun la 112 si ei vin si ma suna cu numar privat!…eu raspund si ei imi zic pe un ton imperativ sa deschid usa!!! Întreb politicis: cine sunteti? De la politie dom’le…. si întreb: de ce sunati cu numar ascuns???? Da e treaba ta asta imi raspunde gaborul de la capatul firului!!!

  • Cel mai tare agent de la rutiera este Sava Bogdan!!! Un pulitist aplecat problemelor, dedicat si delicat un om de mare valoare si caracter inaltator…este un tip impunator, inalt, prost structurat si cu privirea blajina ca a unei vaci buna de muls!!!

Adauga un comentariu