Sport

Ipoteza BOMBA! Se muta rivalitatea Cristiano Ronaldo – Lionel Messi în Serie A? Visul nebun al italienilor

Publicat: 24 iul. 2018
1

Rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo si Lionel Messi din La Liga a durat 9 ani, timp în care fiecare dintre cei doi a fost vioara întâi. Totul s-a încheiat odata cu transferul portughezului la Juventus, care a platit Realului 100 de milioane pentru golgheterul all time al clubului madrilen. Presa din Italia spune însa ca duelul dintre cei doi s-ar putea muta în Serie A.

Tuttosport scrie pe prima pagina ca decarul sud-american al Barcelonei este dorit de Inter. Totul a pornit de la o declaratie a lui Marco Tronchetti Provera. Acesta este presedintele lui Pireli, unul din sponsorii vechi ai gruparii nerazzurre.

"Sper ca grupul Suning, odata ce Fair Play-ul financiar o va permite, sa reuseasca un transfer urias. Messi? Cum poti sa-i spui nu lui Messi?", e declaratia lui Tronchetti Provera care apare pe prima pagina din Tuttosport.

Pare însa greu de crezut ca Barcelona se va desparti de Messi, cel care este în acest moment cel mai bine platit jucator din lume. Argentinianul a semnat de curând prelungirea cu Barcelona si are un salariu de peste 40 de milioane de euro. Italienii se bazeaza însa pe faptul ca Messi a ramas fara un rival pe masura în La Liga si ar putea sa urmeze traseul lui Ronaldo.

În cei 9 ani de rivalitate, Messi i-a luat fata lui Ronaldo. Conform publicatiei spaniole As, în toata aceasta perioada de 9 sezoane, Messi a marcat 471 de goluri în 476 de partide oficiale, în timp ce Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de meciuri. Si la pasele de gol argentinianul îi ia fata portughezului, cu 177 de "assist-uri", fata de 117.

Si la numarul total de trofee Messi sta mai bine, cu 24 fata de 16 ale lui Cristiano. Micutul atacant are 6 titluri în La Liga fata de doar doua ale lui "CR7", însa portughezul are mai multe trofee în Champions League, 4 fata de doua ale lui Messi.

Adauga un comentariu