Titlurile zilei

Ipoteză-șoc: cele două victime hăcuite în Moara de Vânt nu au fost înjunghiate cu un cuțit! Avocata Raluca Andrei: „A fost o manieră atipică de a ucide!” (Exclusiv)

Publicat: 06 ian. 2022
Ipoteză-șoc cele două victime hăcuite în Moara de Vânt nu au fost înjunghiate cu un cuțit Avocata Raluca Andrei A fost o manieră atipică de a ucide Exclusiv
Magistraţii au aprobat cererea de prelungire a stării de arest preventiv în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi

Avocata care îl reprezintă pe studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi spune că cele două victime din vila de pe Moara de Vânt nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit. Mai mult, Raluca Andrei susține că persoana sau persoanele care au comis crimele par că știau foarte bine ce fac. „Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”, spune avocata ieșeană

În cazul dublului asasinat de pe Moara de Vânt a apărut o ipoteză-șoc: cele două victime hăcuite în Moara de Vânt nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit! Avocata care îl reprezintă pe studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi spune că cele două victime din vila de pe Moara de Vânt nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit.
Mai mult, Raluca Andrei susține că persoana sau persoanele care au comis crimele par că știau foarte bine ce fac.

„Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”, spune avocata ieșeană.

Avocata Raluca Andrei: „Nu e cuțit cu ce s-a dat!”

Contactată telefonic de către reporterii cotidianului BZI, avocata Raluca Andrei a susținut că studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi este nevinovat. În plus, aceasta a afirmat că, în opinia ei, în spatele crimelor au stat niște motivații puternice.

„În zona complexului rezidențial (de pe Moara de Vânt – n.r.) există camere de supraveghere. Cu siguranță pe acele camere se văd persoanele care au trecut pe acolo și pe care vecinii le descriu, dar și cu ce haine era îmbrăcat clientul meu. Se va vedea foarte clar cu ce haine a mers prin oraș, pe unde a fost. Au fost audiați toți vecinii, au fost audiați colegii și apropiații, au fost audiați prietenii lui Youssef, au fost audiate rudele fetei. E vorba despre aproximativ 20-30 de persoane. Au fost audiați și șoferi de taxi, toate persoanele care ar fi putut să aibă vreo tangență cu persoanele respective. De altfel, declarațiile date de doi vecini sunt foarte importante și relevante pentru situația noastră.

Trebuie să așteptăm probele ADN, care cred eu că vor lămuri cauza. Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba, numai că ei ar trebui să caute în istoricul victimei și ar trebui să caute arma crimei, pentru că este o chestie total atipică: și zonele în care s-a lovit! Păi, un om de-al nostru ia un cuțit și îi dă în gât, în burtă, în pneumo-torax. Aia este o chestie atipică și nu e cuțit cu ce s-a dat! Sunt leziuni în zona cervicală, preponderent, și-n zona mâinilor. Ok, te-ai apărat, dar a fost o manieră atipică de a ucide. Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni! Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei”, a spus avocata Raluca Andrei.

Ahmed Sami El Bourkadi a spus că s-a tăiat într-un grilaj

Raluca Andrei a adăugat că va ruga anchetatorii să verifice varianta prezentată de clientul ei, Ahmed Sami El Bourkadi, referitoare la modul în care s-a tăiat la mână.

„Clientul meu a precizat cum s-a tăiat la mână. Chiar voi ruga anchetatorii să verifice această ipoteză. El a plecat de la Palas în după-amiaza respectivă, a luat un taxi și era o mică porțiune de polei și a alunecat pe chestia respectivă. Acolo era un grilaj din fier, în care s-a tăiat. După aceea a mers la Urgențe. Fiind student la Medicină, având și prieteni doctori, dacă s-ar fi tăiat la locul faptei, nu mergea la spital. El a mers acolo pentru că se temea să nu facă tetanos, pentru a i se acorda îngrijirile și a i se face o injecție”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi.

Raluca Andrei a adăugat că iubita lui Ahmed Sami El Bourkadi a fost audiată de oamenii legii.

„Prietena clientului meu nu este suspectată că ar fi fost implicată. Cel mult că, dacă dânsa ar fi cunoscut că el ar fi comis vreo faptă și l-ar fi ajutat, cu privire la acest aspect, deci favorizarea făptuitorului, dar ea nu a avut vreo implicare în acest asasinat și se pare că nici el. Ea a fost audiată când a fost adusă în țară, când a fost efectuată percheziția domiciliară. Ea nu este și nici nu a fost vreun moment suspectată că ar fi fost implicată în… «minunea» asta! Apartamentul în care stăteau clientul meu și prietena lui a fost predat proprietarului și acum e fiecare pe cont propriu. Ea și-a găsit o altă locație”, a subliniat avocata Raluca Andrei.

Crimele care au cutremurat Iașul

La mijlocul lunii decembrie 2021, autoritățile ieșene au fost alertate cu privire la faptul că un student marocan, Youssef Ajniyah (25 de ani), nu a mai sosit în Belgia. Acesta avea un bilet de avion cu punctul de plecare de pe Aeroportul Iași. Anchetatorii au mers la ultima adresă cunoscută a acestuia și au făcut o descoperire șocantă: studentul de la UMF și iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau decedați în vila închiriată în zona Moara de Vânt.

Cele două victime aveau zeci de lovituri pe corp, leziuni ce au fost create cu ajutorul unui obiect înțepător. Anchetatorii au demarat cercetările și au ajuns la concluzia că principalul suspect al dublei crime este nimeni altul decât Ahmed Sami El Bourkadi. El ar fi plecat la scurt timp de la producerea crimelor în Italia. Acesta a fost prins în Roma și adus în Iași după emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

 
Adauga un comentariu