National

Ipoteza SOCANTA a politistilor in cazul fetei rapite din Gorj

Publicat: 16 iun. 2013
1

Anchetatorii iau in calcul, in cazul fetei de 16 ani care ar fi fost rapita din fata casei sale, si ipoteza ca aceasta nu ar mai fi in viata, seful Politiei Gorj, Viorel Caragea, spunand ca ar putea apela la pompieri si scafandri pentru a o cauta pe adolescenta in lacurile din zona.

Duminica dupa-amiaza, anchetatorii au facut o reconstituire in acest caz, in satul Moi, din comuna Balteni, in prezenta tanarului de 18 ani care este considerat complice al barbatului care ar fi rapit-o pe fata.

Tanarul, Marinel Negrea, a fost adus in satul Moi pentru reconstituirea in teren la 14 ore dupa ce politistii au primit apelul la 112 privind disparitia Anei Maria Valceanu, in varsta de 16 ani, eleva in clasa a X-a la liceul din Rovinari.

La reconstituire a luat parte si seful Politiei Judetene Gorj, comisar-sef Viorel Salvador Caragea.

Tanarul considerat complice i-a dus pe anchetatori la o casa in constructie, aflata in apropierea locuintei fetei, el spunand ca sambata seara s-a ascuns in acel imobil impreuna cu Cristian Gheorghe Batai, de 30 de ani, barbatul care ar fi rapit-o pe adolescenta.

El a spus ca din acel imobil au urmarit-o pe fata, asteptand momentul prielnic pentru a o lua cu forta. Fata statea de vorba la poarta casei sale cu un alt baiat, moment in care Negrea si Batai au iesit din cladirea in care asteptasera si l-au amenintat pe tanarul respectiv cu bataia, fiecare avand in mana cate un par.

„Eu am luat-o pe aici, dupa ce am iesit din casa, fata a fugit, el (barbatul care ar fi rapit-o pe fata -n.r.) a fugit si el mi-a zis sa-l opresc pe baiatul ala”, le-a spus Marinel Negrea anchetatorilor.

Intrebat de politisti ce avea in mana in momentul in care impreuna cu Batai s-a dus in fuga dupa fata si prietenul acesteia, el a spus ca avea un par.

Tanarul le-a mai spus anchetatorilor ca Batai a reusit sa fuga cu fata, sustinand insa ca nu stie unde a fost dusa adolescenta, dar lasand sa se inteleaga ca aceasta ar fi fost abuzata sexual de barbatul de 30 de ani.

El le-a indicat anchetatorilor o poteca prin padurea din apropierea casei fetei, un caine de urma fiind dus acolo pentru a cauta eventuale indicii care sa-i duca pe politisti la gasirea adolescentei.

Negrea le-a mai declarat politistilor ca, dupa ce barbatul a reusit sa dispara cu adolescenta, el s-a intors la casa in constructie, de unde, atat cat a fost posibil, l-a sunat pe Batai pe telefonul mobil si l-a informat despre ce se intampla in locul din care disparuse minora, tinandu-l la curent cu operatiunile de cautare.

„M-am intors inapoi (la casa in constructie -n.r.) si am vazut ca baiatul cu care fusese fata suna la Politie. Am stat si am ascultat. Apoi Batai mi-a zis sa sterg totul din agenda telefonului. Am inchis telefoanele si m-am intors aici”, a declarat Negrea pe parcursul reconstituirii faptelor sale.

Intrebat de seful Politiei Gorj daca s-a intors in locul respectiv pentru a vedea cum se deruleaza cautarile fetei, suspectul a raspuns „da”.

Pe parcursul reconstituirii, rude ale fetei disparute i-au adresat injurii tanarului si i-au cerut sa spuna unde se afla Ana Maria Valceanu, el sustinand in permanenta ca nu stie unde s-ar afla tanara.

Mama fetei i-a cerut acestuia de mai multe ori sa spuna ce s-a intamplat cu fiica sa, seful Politiei Gorj fiind nevoit sa intervina si sa ii spuna femeii sa aiba incredere in politisti si in ancheta.

„Nu va putem spune tot ce avem in acest dosar. Cu tot regretul, va inteleg durerea, dar va cer sa aveti incredere in noi. Credeti ca am stat degeaba? De la 6.00 de azi-dimineata este cu noi, doamna, si el de-abia acum a recunoscut. Am adus aici zeci de politisti si caini de cautare si va asigur ca se fac eforturi foarte mari pentru a o gasi pe fiica dumneavoastra cat mai repede”, i-a spus Caragea mamei fetei disparute.

In acelasi timp, seful Politiei Gorj l-a oprit pe tatal Anei Maria Valceanu, care plecase cu o masina in care luase o bucata de teava metalica, pentru a-l ataca pe suspectul depistat de politisti.

Dupa ce tanarul a indicat mai multe locuri in care ar fi putut fi dusa fata, in zona au fost adusi si caini de urma, care au participat la cautari intr-o padure de la marginea satului. Unul dintre caini, care a luat urma fetei, a pierdut insa traseul acesteia dupa cateva sute de metri, poteca respectiva ducand insa intr-o alta parte a satului, la un drum local.

Anchetatorii iau in calcul inclusiv varianta ca tanara sa nu mai fie in viata, pe parcursul reconstituirii seful Politiei Gorj, comisarul-sef Viorel Salvador Caragea, spunandu-le rudelor fetei ca nu exclude posibilitatea sa ceara sprijin pompierilor si scafandrilor pentru a extinde cautarile si in cateva lacuri formate in zona in goluri ramase dupa exploatarea rezervelor de lignit, scrie rtv.net

Adauga un comentariu