Actualitate

Ipoteză şocantă referitoare la alegerile din Partidul Naţional Liberal! Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Ludovic Orban pierde

Publicat: 05 iul. 2021
Florin Cîțu și Ludovic Orban
Florin Cîțu și Ludovic Orban nu au încetat războiul din interiorul PNL

Alegerile interne din PNL sunt amplu dezbătute în spaţiul public. Între cei doi candidaţi, premierul Florin Cîțu și actualul președinte, Ludovic Orban există distensiuni fără precedent. Cunoscutul sociolog Marius Pieleanu lansează în spaţiul public o teorie incredibilă. Acesta susţine că nu este exclus ca PNL-ul să se rupă dacă Ludovic Orban nu este reales președinte.

Ludovic Orban și Florin Cîțu au o relație din ce în ce mai sobră şi asta s-a văzut şi la Congresul PNL din Iași unde cei doi şi-au aruncat contre.

PNL-ul s-ar putea rupe dacă Ludovic Orban nu este reales președinte susţine Marius Peleanu

Prezent la Antena 3, sociologul Marius Peleanu susţine faptul că există un risc mare ca PNL-ul să se rupă dacă Ludovic Orban nu este reales președinte.

Sociologul Marius Pieleanu a comentat la Antena 3, poziția lui Ludovic Orban în cadrul PNL şi riscurile care pot apărea în caz că Florin Cîţu va câştiga alegerile din septembrie. În interiorul partidului s-ar putea crea o tabără Orban care ar putea înfiinţa un nou partid dacă președintele pe care aceștia nu îl susţin nu va ieși:

„Pentru cei care îl susțin pe Orban în interiorul PNL-ului da. De altfel, discuția care merită la un moment dat să o facem, poate în viitor, este în ce măsură există riscul în interiorul PNL-ului ca atunci când Florin Cîţu va câștiga alegerile, vechiul PNL, pe o tradiție cu care ne-a obișnuit deja, să își facă un alt partid în frunte cu domnul Orban. Asta este o discuție serioasă.

„Măcelul” de acum nu ar trebui să dureze o eternitate. Cu o guvernare șchioapă, cu o guvernare în parteneriat, în care nu ai tot controlul, când mai ai două partide politice alături pot face un alt grup parlamentar.

Orban are suficienți oameni și la Cameră și la Senat. La alegeri le trebuie doar 5% ca să intre în viitorul parlament. Eu o văd extrem de fezabilă”, a spus sociologul Marius Pieleanu la „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Congresul PNL Iași nu a fost lipsit de incidente

Neînţelegerile dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban s-au văzut la Iași, la Congresul PNL Iași. Așadar, în timp de Florin Cîțu vorbea în fața a zeci de persoane, Ludovic Orban a intrat în şedinţă, moment în care cei prezenţi la fața locului au început să îl aplaude pe acesta.

Vizibil jenat de scena la care a asistat, Florin Cîțu a făcut o remarcă ironică la adresa președintelui Ludovic Orban:

„Bine ați venit domnule președinte. Ciudat că am plecat în același timp și ajungeți mai târziu, dar asta este”.

Ludovic Orban este convins că va câștiga șefia PNL

Preşedintele PNL Ludovic Orban se declară convins că va fi reales în funcţia de preşedinte al PNL. El susţine că întreaga echipă care şi-a anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu nu cunoaşte câţi membri de partid cunoaşte el, pe numele mic şi cu număr de telefon.

Întrebat recent într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ, ce va face dacă nu va fi reales preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Voi fi ales”.

„Voi câştiga preşedinţia Partidului Naţional Liberal”, a mai spus Orban.

Comentarii
 • Amandoi sunt niste nulitati. Nu au realizari profesionale. Daca ies din politica sunt zero barat. De aici si furia cu care lupta. Cine pierde devine un nimeni.

 • da ai dreptate valori a avut psd prin zdrancila,zdragnea,ciordache,chiparosul orlando & Co,toate niste valori autentice

 • – Dancila, inginer petrolist : profesoara, inginer la Petrom pana in 2009, apoi europarlamentar. Deci o cariera profesionala in spate.
  – Dragnea, inginer autovehicule : inginer la UTCG Craiova, din 90 patron cu aproape 200 de angajati, in 95 intra in PD la recomandarea lui Videanu, prefect PD de Teleorman la 34 de ani, presedinte CJ timp de 12 ani. Deci o cariera antreprenoriala si administrativa in spate.
  -Teodorovici, economist, licenta + masterat la ASE : expert in Ministerul Transporturilor, director in Departamentul pentru Integrare Europeana, director in Ministerul Afacerilor Externe, director general in Ministerul Finantelor, director in Curtea de Conturi.

  Compara-i dumneata pe Orban si Dancila. Orban, care din somer mascat a ajuns prim-ministru. Si care nu are nici o realizare profesionala. A fi politruc PNL toata viata este un semn de ratare.
  Compara-i dumneata pe Citu si Teodorovici. Citu, care a picat cu nota 4 treapta a II-a la un liceu industrial, care apoi a picat de doua ori admiterea la ASE.

 • Atentie!
  Aici numai Cronos are dreptul sa aiba pareri…. Normal, el e infectat de ciuma rosie….. si e orbit de USR….

Adauga un comentariu