Actualitate

ÎPS Teodosie a fost înfrânt în instanță. Hotărârea este definitivă

Publicat: 28 ian. 2022
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni seara, că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal

Tribunalul Constanța a judecat, vineri seara, apelul lui ÎPS Teodosie la decizia Judecătoriei Constanța, care a respins cererea de ridicare a carantinei. Instanța a menținut decizia primei instanțe, iar hotărârea rămâne definitivă.

Joi, Judecătoria Constanța a decis să respingă cererea Arhiepiscopului Tomisului ca neîntemeiată. Cererea contesta decizia de carantinare emisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a municipiului București. Decizia instanței a fost atacată prin apel.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marți, în cadrul unui comunicat de presă, că, la data de 25 ianuarie, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării ÎPS Teodosie, solicitându-se, pe de o parte, suspendarea efectelor, pe de altă parte, anularea hotărârii.

Motivele enunțate în contestație

Unul dintre motivele invocate de către Arhiepiscopie pentru contestarea deciziei este lipsa unei semnături pe documentul în cauză.

„Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăşi natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voinţă în sensul restrângerii drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţia României – libertatea individuală, libera circulaţie, viaţa intimă, familială şi privată, libertatea cultelor şi dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept”, se arăta în comunicat.

Alte două motive invocate pentru contestarea deciziei de carantinare emise de DSP București.

„Actul DSP nu este motivat de fapt şi de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepţia suspendării pentru persoanele care sosesc din state terţe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării. În plus, acţiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în ţară, care sunt presupuşi ca persoane care riscă să infecteze pe alţii. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinaţi cei testaţi negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivaţie. În acţiuni motivate asemănător, Judecătoria Sector 5 Bucureşti şi Tribunalul Prahova au admis contestaţiile şi au anulat deciziile de suspendare”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

ÎPS Teodosie se află în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni seara, că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal. Reprezentanţii acestei instituţii au precizat că autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

Decizia i-ar fi fost comunicată doar luni după-amiază, iar luni a fost amendat de trei ori pentru că a participat la evenimente publice.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț
Comentarii
Adauga un comentariu