National

ÎPS Teodosie, despre repetarea slujbei de Înviere: „Este o sete şi o dorinţă a credincioşilor”

Publicat: 26 mai 2020
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie binecuvanteaza credinciosii in timpul slujbei de Sfintire mare a apei, in ajunul Bobotezei in fata Catedralei Arhiepiscopale "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", in Constanta, duminica, 5 ianuarie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Câteva clipe mai desparte Biserica Ortodoxă de o noapte istorică. În această seară, credincioșii constănței sunt chemați la lăcașul de cult pentru a primi Lumina Sfântă din nou. Acest eveniment, ce poartă numele de Paștele cu repetiție, a fost organizat la ordinul Arhiepiscopului Tomisului. Iată cum a explicat Înaltpreasfințitul Teodosie această decizie! Deși această decizie a stârnit mai multe controverse în rândul credincioșilor, Înaltpreasfințitul Teodosie a transmis că a fost luată cu menirea de-i bucura pe oameni, așa cum nu a fost posibil în starea de urgență.

„Să ne bucurăm de înnoirea Luminii care e aceeaşi, dar o primiţi acum în mod solemn, plin de emoţii, v-o dăruim din Sfântul Altar. Hristos a Înviat!”, a declarat Înaltpreasfințitul Teodosie pentru observator.

În continuarea interviului, ÎPS Teodosie a transmis că acest lucru nu a fost o dorință personală, ci una a credincioșilor, care vor să primească din nou Lumina Sfântă.

„Nu este o inovaţie, nu este o dorinţă a mea, ci este o sete şi o dorinţă a credincioşilor. Dacă Bisericile ar fi fost deschise nu era nevoie de o slujbă de noapte acum pentru că nu ar fi fost credincioşii frustraţi”, a continuat ÎPS Teodosie.

Întrebat dacă a primit acordul Patriarhului Daniel, Înaltpreasfințitul Teodosie a spus că acest lucru nu este necesar.

„Dar nu îmi trebuie un acord. În autonomia eparhială, nu îmi trebuie un acord”, a mai spus acesta.

Comentarii
  • Asta este SATANA dar mai vinovati sunt cei care îl asculta. Oare daca mergi la biserica iar dupa ce iesi începi să barfesti si sa înjuri este bine? Este mai bine sa crezi in Dumnezeu fara sa fii rau sau sa mergi la biserica iar dupa aia sa faci numai rele.Cu ce este mai bun acest,,satana,, decât un hot,cu nimic. Ce face el acuma, înșeală biserica si oamenii,cum adica înviere? Hristos a înviat odată nu de mai multe ori!. Ca sa crezi in Dumnezeu nu este neaparat nevoie sa mergi la biserica la hotii care păcălesc oamenii,ăștia sunt puși numai pe căpătuială si pe HOTII,felicitări acelor PREOTI,,oameni adevărați care ajuta pe cei sărmani dar cati sunt. Ceilalți au schimbat cu totul rolul bisericii. Nu sunt ateu eu cred doar în DUMNEZEU,atât.

Adauga un comentariu