National

ÎPS Teodosie, după moartea bebelușului scufundat în cristelniță: „Nicicum nu se schimbă ritualul”

Publicat: 02 feb. 2021

Marți, 2 februarie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat, citat de Antena 3, că ritualul botezului nu se va schimba. Răspunsul a fost dat în contextul în care un bebeluș a murit la Suceava, după ce a intrat în stop cardio-respirator imediat după ce a fost scufundat în cristelniță.

„Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că…o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic.” a spus ÎPS Teodosie.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat, pentru AGERPRES, că preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară în aceste momente.

Un copil în vârstă de o lună şi jumătate a decedat în urma unui stop cardio-respirator

Un bebeluș, în vârstă de o lună și jumătate a decedat după slujba de botez. Copilul a fost creștinat la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, municipiul Suceava. Însă, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare, s-a tranformat într-un moment tragic.

Tatăl copilului a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare. Se pare că bebelușul nu trebuia să fie scufundat complet în apă, iar preotul ar fi trebuit să știe lucrul acesta. Din păcate, băiețelul ar fi înghițit 110 ml de lichid.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă.

Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a afirmat revoltat tatăl, când băiatul era încă în viață, potrivit Monitorul de Suceava.

Potrivit lui Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, copilul s-a stins din viața duminică, în preajma orei 1 noaptea.

„Bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă. Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava. Copilul a fost resuscitat în biserică, a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat la Anestezie și Terapie Intensivă, însă, din păcate, în cursul nopții a survenit decesul”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu.

Cum a reacționat Biserica

Protopopul Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a dat primele declarații despre cazul bebelușului înecat în cristelniță.

El este de părere că, într-adevăr, micuțul a fost scufundat complet în apă, dar consideră că acest lucru nu reprezintă o greșeală.

„Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a declarat protopopul Doru Budeanu.

Comentarii
  • Atunci respectați Biblia canaliilor. Iisus a fost botezat la vârsta de 30 de ani. Atunci sa va vedem, câți vor dori sa se boteze in religia ortodoxă.

  • Ce canoane sfinte, neghiobiile. Cum poți tu Mariane sa spui că un obiect că o linguriță este Maica Domnului canalie. Cum îți permiți să faci o astfel de blasfemie? Scrie așa ceva în Biblie? Dacă după mintea ta de fătălău Fecioara Maria este o linguriță, cum nu o poți schimba cu orice femeie care in fapt este chiar o sfântă: este mama, este muncitoare, este jumătatea bărbatului și este un OM!! Iar tu ești o bovina misogina, rahatule.

  • Cum sa fie o lingurita Maica Domnului?Asta nu mai e credinta,e erezie si blasfemie.Daca vorbim de canoane,din cate am vazut,in primele secole nu se folosea lingurita,primea fiecare din mana preotului painea si bea din pahar.Chiar asa stiu ca scrie chiar in Biblie.Preotul,dat fiind functia lui era dator sa stie si sa previna asemenea accidente.

  • popi sunt nevinovați politicieni la fel nimeni nu este vinovat în țară asta o fi satana… ț-ai dreacu de bărboși și de burtoși că nu faceți nimic pe pământu ăsta decât umbră 😝😝😝😝

  • Duceți-vă dracului de pomană farisei de căcat ce sunteți, și tu Teodosie și Preafericitul și alții că voi. Nu meritați să fiți acolo. Marș!!!

Adauga un comentariu