Eveniment-Social

IPS Teofan si PS Petru Gherghel au binecuvantat absolventii

Publicat: 23 iun. 2008
1

• Ieri a avut loc cea de a doua editie a manifestarii intitulate Ziua Absolventului, organizata de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, si la care au participat aproximativ trei mii de absolventi de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, dar si de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa • In final, in fata Catedralei Mitropolitane, IPS Teofan si PS Petru Gherghel au binecuvantat absolventii

Ieri a avut loc cea de a doua editie a manifestarii intitulate „Ziua Absolventului”, organizata de Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Manifestarea a debutat cu o adunare a tuturor absolventilor pentru marsul care s-a desfasurat pe traseul Universitatea Cuza – Bulevardul Carol I – Strada Gavriil Musicescu – Piata Unirii – Bulevardul Stefan cel Mare, mars la care au participat aproximativ trei mii de absolventi, atat de la Universitatea A.I.Cuza, cat si de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi. Totodata, la Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) s-a desfasurat o ceremonie religioasa de binecuvantare a tinerilor absolventi care a fost tinuta de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si de PS Petru Gherghel, episcop al Bisericii Romano- Catolice.

„Suntem in fata Catredralei Mitropolitane, foarte multi studenti au venit si s-au rugat de-a lungul timpului. Foarte multi studenti au venit si au multumit lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a fost pana acum. Consider ca in viata proaspetilor absolventi si-au facut un loc si Biserica, si neamul si familia”, a spus IPs Teofan. Dupa mars, tinerii s-au putut bucura de o serie de festivitati, care au debutat cu un spectacol sustinut de Capoeira K-Noi. A urmat o interpretare solo a absolventului Universitatii A.I. Cuza, Cosmin Vaman, si salutul reprezentantilor absolventilor generatiei 2008. In finalul evenimentului, formatiile Iris si Nightlosers i-au incantat pe tineri cu hiturile care i-au facut celebrii. La Ziua Absolventului, au participat studenti din promotiile 2004 – 2008 si 2005 – 2008.

Adauga un comentariu