Actualitate

IPS Teofan va oficia Sfanta Liturghie la hramul Manastirii Hadambu

Publicat: 18 aug. 2016
1

Mii de credinciosi din intreaga tara sunt asteptati pe 8 septembrie la hramul Manastirii Hadambu, unul din cele mai importante lacasuri de cult din judetul Iasi. Manastirea este un adevarat loc de pelerinaj, mii de credinciosi trecand pragul ansamblului monahal in fiecare an. La hramul de pe 8 septembrie este asteptat si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, cel care va oficia de altfel si Sfanta Liturghie in ziua de sarbatoare a manastirii.

„Joi, 8 septembrie, la Iasi se praznuieste hramul Manastirii Hadambu, Sfanta Liturghie urmand a fi oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti si diaconi”, au aratat reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Programul hramului ar urma sa se intinda pe mai multe zile.

Astfel, miercuri, 7 septembrie, va fi scoasa din biserica icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, in procesiune si depunerea ei pe baldachinul din curtea interioara. A doua zi, joi, 8 septembrie, de la ora 9:00, va fi oficiata Sfanta Liturghie, iar in jurul pranzului se va servi traditionala masa pentru pelerinii prezenti la manastire. Ulterior, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul va fi introdusa din nou in lacasul de cult, numai dupa ce toti pelerinii vor trece prin fata ei si se vor inchina.

Comentarii
Adauga un comentariu