Stiri medicale

IQ-ul oamenilor, in scadere – care este motivul

Publicat: 26 mai 2013
7
Un studiu sustine ca valoarea coeficientului de inteligenta al oamenilor a scazut cu o medie de 14,1 puncte de la inceputul secolului trecut si pana in prezent.
Cercetatorii de la Universitatea din Bruxelles au plecat de la ideea ca inteligenta oamenilor creste de la generatie la generatie si au vrut sa compare IQ-ul oamenilor din Epoca Victoriana cu cel al oamenilor din prezent, iar concluzia a fost surprinzatoare. 
In ultimul secol, IQ-ul oamenilor a scazut cu 14 puncte, scrie ziare.com, care citeaza Yahoo. Studiul a folosit instrumente de inalta calitate, printre care si timpul de reactie la un stimul vizual. 
Desi cercetatorii se asteptau ca lumea digitala in care traim sa ne antreneze inteligenta, concluziile au fost complet diferite. Rezultatele in baza datelor din 1889 si pana in 2004 au probat ca inteligenta generala a scazut cu 1,23 puncte pe deceniu. 
Care este motivul scaderii inteligentei oamenilor? Raspunsul implica o componenta genetica si numarul copiilor pe care i-a avut fiecare cuplu. Se pare ca in mod constant oamenii inteligenti tind sa aiba mai putini copii, ceea ce inseamna ca sportul natural al populatiei a fost adus de cei cu un IQ mai mic. De-a lungul timpului, numarul urmasilor celor cu un IQ mai mic a fost mereu mai are decat al celor cu un IQ mai mare, astfel ca in cei 100 de ani pentru care s-a facut evaluarea, media generala a IQ-ului a scazut. 
Adauga un comentariu