International

Irak: Cinci morti si 16 raniti intr-un atentat cu masina capcana la un restaurant din centrul orasului Tikrit

Publicat: 18 nov. 2018

Cinci civili, intre care trei femei, au fost ucisi duminica in explozia unei masini capcana la Tikrit, in nordul Irakului, unde atacurile fac in continuare morti in pofida victoriei anuntate impotriva jihadistilor, au anuntat surse medicale si din cadrul politiei, relateaza AFP.

Atacul, care a vizat un restaurant din centrul orasului Tikrit, la 175 de kilometri nord de Bagdad, a provocat de asemenea 16 raniti, au precizat sursele.

Atentatul nu a fost revendicat, insa majoritatea atacurilor sunt atribuite sau revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic (SI).

Vezi si: Un nou atentat terorist zguduie lumea! Printre victime sunt copii si femei care se intorceau de la o manastire

In decembrie 2017, Irakul a anuntat "sfarsitul razboiului" impotriva SI, alungata din toate zonele urbane si populate pe care le controla din 2014. Cu toate acestea, celule jihadiste sunt inca prezente in tara, in special in zonele desertice.

De la inceputul lunii noiembrie, mai multe atacuri sangeroase au vizat diferite cartiere din Bagdad, iar explozia unei masini capcana a ucis trei persoane la Mosul, cel mai mare oras din nordul tarii.loading...

Adauga un comentariu