International

Iranul s-ar putea dota cu arma nucleara in decurs de un an

Publicat: 10 ian. 2012
1
Israelul se pregateste pentru a putea face fata unei situatii in care Iranul ar deveni o putere militara nucleara, ceea ce s-ar putea intampla in decurs de un an, a anuntat astazi cotidianul britanic The Times, citand un raport israelian.
Institutul national pentru studii de securitate (INSS) israelian a pregatit scenarii pentru a reactiona in cazul unui test nuclear iranian, la cererea fostilor ambasadori, oficiali din serviciile de informatii si fosti lideri militari, potrivit cotidianului.
In cazul unui test iranian, INSS anticipeaza in principal o modificare profunda de echilibru al puterilor in Orientul Mijlociu, adauga The Times, precizand ca raportul a fost adresat premierului israelian Benjamin Netanyahou.
Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a anuntat luni ca Iranul a inceput productia controversata de uraniu imbogatit la 20 la suta la Fordo, o instalatie situata in munti si dificil de atacat.
Îmbogatirea uraniului se afla in centrul unui conflict care dureaza de mai multi ani intre Iran si comunitatea internationala, care se teme ca programul nuclear iranian are obiective militare in pofida negarilor repetate ale Teheranului.
Adauga un comentariu