Cancan ultimă oră

Ireal cum a ajuns să arate Ionuţ Gologan (românul prins cu droguri în Malaysia), după 9 ani de închisoare

Publicat: 18 mai 2021
Ionuţ Gologan

Tatăl lui Ionuț Gologan, românul condamnat 20 de ani de temniță și 10 lovituri, în Malaysia, pentru trafic de droguri a vorbit, de curând, despre starea fiului său.

Bărbatul spune că nu și-a pierdut speranța că-l va revedea, într-o zi, acasă. Ionuț a primit inițial pedeapsa cu moartea, după ce, acum nouă ani a fost prins având asupra sa 1,5 kilograme de metamfetamină, scrie observatornews.

Atunci când a fost prins, el lucra ca șofer, part-time, pentru o firmă de transport din Germania. Nimeni nu se aștepta ca Ionuț să aibă o asemenea soartă. Ionuț a fost crescut doar de tată (mama abandonându-l la naștere) și o bunică, acum în vârstă de 89 de ani. A fost un copil sărac și, spun vecinii, probabil tocmai această sărăcie l-a determinat să își dorească să facă bani repede și ilegal.

Acum, a ajuns de nerecunoscut, povestește Dumitru Gologan, ”băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”.

Toate pedepsele cu moartea sunt oprite
Ionuț Gologan a reușit să scape de pedeapsa cu moartea prin spânzurare după ce legea din Malaysia, după ce autoritățile au decis să schimbe legislația cu privire la această pedeapsă, în 2016.

Tatăl tânărului, acum în vârstă de 29 de ani, încă mai speră să își vadă băiatul acasă. La fel și bunica, bătrână și bolnavă, care, cu greu, l-a crescut pe Ionuț. Nu mai știu nimic de soarta băiatului lor, în afara deciziei pe care au luat-o autoritățile din Kuala Lumpur.

„E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit.

Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează.

Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante.

Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă” , a mărturisit, aproape plângând, tatăl lui Ionuț, Dumitru Gologan, care deja s-a resemnat și nu mai speră să își mai vadă vreodată fiul liber.

Autoritățile din Malaysia nu știu ce înseamnă milă și clemență atunci când vorbim de trafic de droguri. Conform ultimelor date ale OMS, rata de deces din cauza drogurilor, în Malaysia, e de 1,26 la 100.000 de locuitori, asta însemnând locul 76 în lume.

Comentarii
  • Pedeapsa înseamnă intr-o lume civilizata, privarea de drepturi și libertăți, nu bătăi pana îți sunt scoși dinții, nu înfometare! Dacă cineva aproba relele tratamente, atunci îl Invit sa se pună in pielea personajului! Nu mai fiți atât de dușmănoși și scrieți doar așa de a scrie și o mai faceți și cu răutate! Pt orice fapte sunt bune pedepsele dar nu și degradarea umană! Tu asta de ai scris, fa-ți un Exercițiu de imaginație, pune-te in locul lui și a familiei acestuia, și revină aici și spune ca ești prea prost și ca nu-ți dai seama când arunci așa ca japița niște vorbe!

  • Dar hai sa ne punem în pielea familiilor celor dependenți de droguri… Sa vedem raportat la suferința lor cum arata suferința bieților cărăuși, traficanți, dealeri și ce or mai reuși sa prindă când și când câte o autoritate

  • Olala, am uitat ca astia le-au bagat zapada cu japca pe nas. Plimba bre ursu !!! Nu spun ca traficanti sunt use de catedrala, insa cei care cumpara in opinia mea sunt cei mai vinovati.Atata timp cat nu exista cerere nu va exista nici oferta. Nu cumperi si nimeni nu va suferi,lasati-ma cu aberatiile voastre .Stai, ca nu este de ajuns alcoolul la petreceri, o dam si pe zapada.Isi merita soarta imbecili rasfatati.

Adauga un comentariu