National

Irina Tănase, despre situația lui Liviu Dragnea, după ce s-a infectat cu noul coronavirus: „S-a hotărât că ar trebui să fie mutat la penitenciar la Ploiești sau la Timișoara pentru 10 zile”

Publicat: 22 dec. 2020
Irina Tănase și Liviu Dragnea

Marți, 22 decembrie, Irina Tănase a vorbit, la Antena 3, despre situația lui Liviu Dragnea, după ce a contactat virusul SARS-CoV-2. Logodnica fostului lider PSD a declarat că familia acestuia este foarte îngrijorată, fiindcă șefii ANP au hotărât să-l mute la un penitenciar-spital din Ploiești sau Timișoara.

„Nu există nicio explicație. Starea lui este bună, este una stabilă, mai are o zi de carantină. Pe data de 23 ar trebui să fie transportat înapoi la Penitenciarul Rahova, însă se pare că în conducerea spitalului sau în modalitatea lor de organizare s-a hotărât că ar trebui să fie mutat la penitenciar la Ploiești sau la Timișoara pentru 10 zile.

Explicația pe care au dat-o a fost aceea că și dacă ar fi fost în stare de libertate după carantină ar fi obligat, după 10 zile, să poarte mască. El a purtat mască și până acum, a avut dezinfectant, a dezinfectat absolut tot în jurul lui, evident nu este asta o problemă.

„În cazul lui Liviu lucrurile stau diferit”

Le-a spus și el că mutatul la alt penitenciar doar pentru că în afară se poartă măști nu este un argument valid și că îi încalcă drepturile și atunci cei de la Jilava au venit cu o soluție nemaiîntâlnită. Ca o paranteză, în cadrul procedurii lor pentru pacienții cu COVID din sistemul ANP, în momentul în care un deținut are testul COVID pozitiv el este transportat la un spital penitenciar COVID, cum ar fi Jilava, este ținut timp de 14 zile și tratat, după care este întors la unitatea de unde a plecat, nu se mai face absolut niciun test.

Ei, în cazul lui Liviu lucrurile stau diferit”, a spus Irina Tănase, într-un interviu acordat Sabinei Iosub, pentru Antena 3.

Irina Tănase a mai declarat că, în ultimul timp, a primit tot felul de avertismente, de la persoane cunoscute care au scăpat de temutul virus, în legătură cu medicamentele pe care le ia Liviu Dragnea, în timpul tratamentului pentru infecția SARS-CoV-2.

Liviu Dragnea, infectat cu noul coronavirus

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fost confirmat cu COVID-19 în data de 13 decembrie.  Acesta a fost internat de urgență la Spitalul penitenciarului Jilava, după ce ar fi intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2 de la un coleg de celulă, conform Digi24.

„Am vorbit foarte scurt cu domnul Liviu Dragnea, a fost luat și dus la Jilava, unde este spital COVID. Ieri era bine, dar acum nu știu. Dânsul este și fumător. Este exact ce îi trebuia”, a spus Flavia Teodosiu, avocata fostului lider PSD, potrivit libertatea.ro.

Liviu Dragnea ar putea părăsi penitenciarul mai repede

Liviu Dragnea are șanse să iasă mai repede din închisoare, după ce a câștigat recent în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Codrin Ștefănescu este cel care a făcut anunțul pe o pagină de socializare.

„Avocatul Flavia Teodosiu a reușit, azi (c.n. joi), să obțină la Curtea de Apel București suspendarea deciziei abuzive a ANP, pe baza căruia i-a fost retras dreptul la muncă! Vă reamintesc că sancțiunea i-a fost dată în urma unui interviu dat în presă! Pentru că Liviu Dragnea nu are voie să vorbească și nu are drepturi de nici un fel! Pentru că actuala putere încă tremură de spaimă doar când i se pronunță numele! Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz infiorător și ai demonstrat că există magistrați care aplică corect legea!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu