National

Isi cauta tatal, la 73 de ani. Regele Mihai, chemat la testul de paternitate

Publicat: 04 sept. 2013
1

Presupusul fiu al Regelui Mihai, Dieter Stanzeleit (73 ani), nu renunta la incercarea de a dovedi ca ii curge prin vene sange monarhic si il cheama pe fostul suveran  sa faca testul de paternitate. Potrivit Romania TV, el a solicitat judecatoriei Sectorului 1 sa-l oblige pe rege la testul de paternitate.

Dieter Stenzeleit (73 ani) vrea cu orice pret sa demonstreze ca este fiul regelui Mihai. Potrivit Romania TV, el deschis in paralel un proces si in Germania, pentru a se stabili ca tatal lui din acte nu este si cel biologic.

„Am adus la cunostinta instantei ca in Germania s-a inceput o procedura care sa stabileasca daca tatal din acte este si tatal biologic al reclamantului, domnul Stenzeleit, pentru ca evident atunci cand se va stabili ca nu este tatal biologic se va trece si la stabilirea paternitatii”, a declarat miercuri Artin Sarchizian, avocatul presupului fiu al Regelui Mihai, citat de Romania TV.

Astfel, s-a trecut si la deshumarea defunctului Max Stenzeleit, pentru a se face verificari la un laborator de medicina legala din Germania. Avocatul lui Dieter le-a solicitat magistratilor amanarea termenului de judecata pentru a aduce si aceste noi probe. Instanta a respins solicitarea. Acum, cetateanul german vrea inlocuirea completului de judecata.

„In opinia noastra, modalitatea prin care a respins instanta aceasta cerere constituie o antepronuntare indirecta, motiv pentru care am formulat o cerere de recuzare si am solicitat inlocuirea judecatorului”, a mai spus avocatul.

Dieter Stenzeleit vrea ca regele Mihai sa faca testul de paternitate, insa Casa Regala il considera un impostor. „Toata aceasta actiune este o aberatie. Regele considera ca este victima unei hartuieli absurde, la care n-are a raspunde”, a spus avocatul regelui Mihai, Adrian Vasiliu. În ciuda numeroaselor procese, pana acum cetateanul german nu a avut castig de cauza.

Adauga un comentariu