Info Turism

Istanbul: Colectii muzeale de splendori ale trecutului

Publicat: 30 ian. 2012

Muzeul Mozaicurilor din Marele Palat: aici si-au gasit adapost mozaicurile bizantine provenite din palatul imens ce ocupa altadata capatul peninsulei pe care e situat Orasul Vechi intinzandu-se pana la tarmul Marii Negre. Din aceste sediu al puterii imparatilor bizantini n-au mai ramas azi decat ruine si, recuperate si adunate intr-un muzeu dedicat lor, mozaicurile care impodobeau pardoseala.

Muzeul de Arheologie: un patrimoniu extraordinar, ce „acopera” mai toate erele si civilizatiile din istoria omenirii. Zeci de statui romane si elenistice, sarcofage bogat decorate, tablite sumeriene, placi de ceramica smaltuita provenite de pe poarta zeitei Ishtar din Babilon, obiecte dezgropate la Troia, sute de mii de monede, sigilii, medalii … in total, peste 1 milion de piese arheologice, alcatuind una dintre cele mai mari si mai impresionante colectii arheologice din intreaga lume.

Muzeul de Arta Turca si Islamica: cladirea (datand din 1524) in care se gaseste e fostul palat al lui Ibrahim Pasa, mare vizir in vremea sultanului Soleiman Magnificul. Colectii de covoare orientale, de ceramica, dar si reconstituiri ale unor locuinte tipice diferitelor culturi de pe teritoriul Turciei.

Muzeul Sakip Sabanci – cu o colectie bogata de caligrafie si picture.loading...

Adauga un comentariu