Titlurile zilei

Isteria COVID-19 a fost demontată de sociologii ieșeni! Raportul devastator despre decesele din județ a fost publicat

Publicat: 25 nov. 2020
Datele oficiale privind decesele din județul Iași scot la iveală o surpriză uriașă în rapoartele COVID-19
Medici, alături de un pacient aflat pe targă

O serie de date apărute recent au ajuns să schimbe toată situația generată de COVID-19 în județul Iași. Decesele înregistrate în județ pe parcursul anului 2020 sunt aproape ca cele de anul trecut, când Iașul nu era lovit de nicio pandemie. Situația cazurilor de la nivelul județului Iași arată o situație total neașteptată, diferențele de decese pe ultimii doi ani fiind de doar 75 de morți. Cauzele deceselor din județul Iași sunt multiple, după cum arată datele prezentate de autoritățile locale

Județul Iași a înregistrat până în prezent 310 decese din cauza infectării cu virusul COVID-19. Din luna martie și până în prezent, de când țara noastră a fost lovită de pandemia de coronavirus, peste 17.700 de ieșeni au fost infectați cu acest virus. Din cei 310 decedați, peste 90 la sută aveau însă și alte boli asociate. Chiar și în aceste condiții, restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19 trebuie respectate pentru ca numărul de infectări să scadă.

Raport oficial al DJS Iași: diferențe infime între ani pe numărul de decese în județ

Conform Direcției Județene de Statistică (DJS) Iași, pe perioada anului 2020 față de anul 2019 diferența a fost de doar 75 de decese, o cifră extrem de mică față de estimările sumbre anunțate odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 în țara noastră. Între 2019 și 2020, evoluția deceselor a fost una constantă. De exemplu, în luna februarie 2020 au fost înregistrate 777 decese în județul Iași, cu 34 mai multe decât în februarie 2019, când au fost înregistrate 743. Odată cu izbucnirea pandemiei în țara noastră era de așteptat ca situația să se schimbe. Însă datele oficiale ale autorităților județene arată contrariul.

Pe parcursul lui 2019, în județul Iași au decedat 612 persoane din cauza bolilor respiratorii. Alte 391 de persoane au decedat din cauza bolilor infecțioase și parazitare, în total fiind 1.003 decese din cauza acestor boli. Raportat la anul 2019, s-a ajuns la 3 decese zilnice din cauza bolilor respiratorii și/ sau infecțioase. Asta înseamnă că cei 310 ieșeni, chiar dacă aveau alte comorbidități, vor fi trecuți la decese din cauza bolilor respiratorii sau infecțioase. Persoanele care au fost raportate ca fiind decedate din cauza infecției cu COVID-19 aveau și alte boli cronice/ comorbidități care în cele din urmă au condus la deces.
Cu alte cuvinte, ipoteza de studiu este că decesele puse pe seama infecției COVID-19, în perioada februarie-septembrie 2020, înlocuiesc decesele cauzate de alte boli sau cauze externe din Iași.

Raport decese în județul Iași. Iată cifrele care schimbă toate datele în plină pandemie COVID-19

În luna martie 2020 au fost înregistrate 788 decese, cu 4 mai puține decât în martie 2019 (792 decese). În martie 2020, în județul Iași au fost doar două decese din cauza COVID-19. În luna aprilie 2020 au fost înregistrate 750 decese, cu 67 mai puține decât în aprilie 2019 (817 decese). În această lună, în județul Iași au fost înregistrate 10 decese cauzate de COVID-19. De asemenea, în mai 2020 au fost 645 decese, cu 92 mai puține decât în mai 2019 (737 decese). În această lună au fost înregistrate 23 de decese trecute la COVID-19. În plus, în iunie 2020 au fost 726 decese, cu 55 mai multe decât în iunie 2019 (671 decese). În această lună au fost înregistrate 16 decese cu cauza SARS-CoV-2.

Peste 700 de decese în fiecare lună de vară. Diferențe infime față de anul 2019 în județul Iași

În cea de a doua lună de vară din 2020 au fost înregistrate 738 decese, cu 7 decese mai multe decât în iulie 2019 (731 decese). În luna iulie 2020, în județul Iași au fost înregistrate 13 decese din cauza COVID-19. În plus, în august 2020 au fost 744 decese, cu 98 mai multe decât în august 2019 (646 decese). 50 dintre cele 98 de decese au fost declarate ca fiind de COVID-19. În septembrie 2020 au fost 728 decedați, față de 684 în luna septembrie 2019, diferența fiind de 44 decese. Astfel, în perioada februarie-septembrie 2020 s-au înregistrat 5.896 decese în județul Iași. În aceeași perioadă a anului trecut au fost 5.821 decese pe total județ.

„Mortalitatea poate fi influențată și de evenimente neprevăzute cum ar fi: producerea unor calamități naturale, declanșarea unor pandemii, accidente rutiere, accidente de genul Colectiv sau recentul accident de la Spitalul Județean Neamț, unde au murit arși 10 pacienți de la secția ATI”, a precizat Ciprian Iftimoaei, directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Iași.

Raportul deceselor pe anul 2019. Principalele cauze de deces în județul Iași

În anul 2019, rata mortalității consemnată în județul Iași a fost de 9,4 decese la mia de locuitori, iar la nivel național a fost de 11,7 decese la mia de locuitori. Din cele 8.960 de decese înregistrate în 2019, 4.259 decese sunt cauzate de boli ale aparatului circulator. Alte 1.937 decese au fost cauzate de tumori/ cancere, 612 decese au fost din cauza unor boli ale aparatului respirator, 595 de decese din cauza bolilor aparatului digestiv etc.

„Numărul deceselor nu a crescut mai mult în perioada februarie-august 2020 în care a acționat și pandemia de COVID-19, față de perioada similară a anului trecut. Această întrebare este cu atât mai legitimă cu cât frica de COVID-19 a fost injectată zilnic pe toate canalele de comunicare spre publicul larg. În acest caz sunt mai multe ipoteze. În perioada stării de urgență, din cauza restricțiilor impuse de ordonanțele militare, mobilitatea/ circulația persoanelor a fost restricționată în afara locuinței și localității de reședință. Acest fapt a redus numărul deceselor produse de accidente rutiere, accidente la locul de muncă, accidente pe fondul consumului de alcool și violenței asociate”, a mai spus directorul adjunct DJS Iași.

Comentarii
 • au murit 310 persoane care erau infectate cu virusul corona,dar doar cu 75 mai multe decat in perioada corespunzatoare a anului trecut(deci nu cu 310)e normal sa fie asa,au scazut mult mortii prin accidente de circulatie si de munca(s-a circulat mult mai putin si s-a muncit ceva mai putin),au scazut chiar numarul mortilor prin infarct(oamenii,mai ales cei mai in varsta au stat acasa),dar aglomerarea serviciilor de urgenta si a spitalelor a fost maxima,practic de necontrolat,asa ca trebuiau sa se faca restrictii,fara ele ar fi venit un moment de crestere importanta a deceselor(situatie in desfasurare,care peste cateva luni ,v-a schimba mult statistica cu decesele raportate in perioade diferite, in defavoare puternica a perioadei actuale)…

 • De ce nu pui „gpavel” ca totusi au murit acasa oameni ce nu au fost primiti in spitale!!!! Iar accidentele de circulatie au fost in numar la fel de mare. Nu trebuie privita asa problema, cum o faci tu.Nu acoperim restrictiile ilegale, nu acoperim faptul ca oamenii si-au pierdut locurile de munca, ca au fost inchise scolile, etc, si sa amenintam zilnic oamenii cu cosciugele cum face cel de la Cotroceni.

 • La care se adauga sinuciderile din amor, din datorii la stat, din datorii la furnizori, din tepe trase la beneficiari, procese pentru neplata gunoiului, cheltuieli cu gresia schimbata in casa din 3 in 3 luni.
  Da’ alea din amor incornorat is cele mai strasnice, coane.

 • Ar fi interesant de stiut, cati au murit in spital de spaima.
  Adica daca a venit o batranica sa-si trateze bolile vechi de ani de zile, si cand a vazut in salon cosmonautii imbracati in celofan a crezut ca au venit extraterestrii.

 • Pentru toți medicii care se ocupa de bolnavii Covid: lumea, bolnavii refuza sa vina la spital pentru că știu că sunt lăsați să moară. Asta este adevărul. Nu mai veniți cu mizerii din astea, gen nu credeau în aceasta boala și au venit prea târziu. Oamenii nu vin pentru că știu că nu le dați nici un tratament sau vreo atenție / verificare medicala. Trimiteți asistentele sa verifice cine mai trăiește sau stadiul in care se afla. AJUNGE! Terminați cu acest măcel! Nu suntem vite.
  Va veni o vreme cand veti da socoteala pentru fiecare persoana decedata de covid. Chiar fara autopsiile pe care voi, medicii, cadrele medicale, ar fi trebuit sa le cereti pentru a studia acest virus. Va complaceti in acest genocid si priviti cu seninatate ce se intampla. Procesele de la Nürnberg vor ramane ca nimicuri in fata a ceea ce va asteapta dupa trecerea pandemiei. Dumnezeu sa va ierte, noi NU!!

Adauga un comentariu