Local

Isterie printre rafturi! Masa de Paste se procura cu nervi si scandal

Publicat: 08 apr. 2015
1

@ In Saptamana Mare iesenii cumpara alimente printre injuraturi si cozi infernale

Marile magazine din Iasi au fost luate cu asalt de catre cei care vor sa cumpere din timp cele necesare pentru masa de Paste. In cele mai multe hipermarketuri, nervii nu mai tin cont de bun simt sau de faptul ca inca ne aflam in Saptamana Mare.

„Nu se poate asa ceva. Am stat mai bine de o ora ca sa iau un cos de cumparaturi. Toti se imping. Tipa si vor sa intre primii la case. E un haos cum nu am mai vazut”, declara o cumparatoare dintr-un mare magazin iesean. In ceea ce priveste preturile, iesenii nu se pot declara printre cei mai multumiti. Reporterii BUNA ZIUA IASI au realizat o lista de cumparaturi pentru masa de Paste, iar Lidl-ul este in topul supermarketurilor scumpe, acesta fiind depasit doar de cei de la Billa.

Cele mai mari diferente de pret sunt la produsele traditionale de Paste, precum pasca sau cozonacul. De exemplu, un cozonac poate fi gasit la retailerul german la pretul de 10 lei, depasind astfel celelalte hipermarketuri, unde acest produs poate fi cumparat cu 1-2 lei mai putin. Pasca, un alt produs traditional de Paste, poate fi achizitionata din cel mai aglomerat hipermarket din Iasi la pretul de 18 lei, din nou, cu cel putin 2 lei mai mult decat competitoarele. Diferenta poate fi facuta, insa, de calitatea produselor, fiecare hipermarket avand contracte cu alti producatori. Capitolul la care Kauflandul sta cel mai bine este reprezentat de produsele lactate si de alimentele de baza. Un cofraj de oua costa 5,89 lei, in timp ce la Billa, de exemplu, un cofraj cu acelasi numar de oua costa nu mai putin de 7,49 lei.

Un bidon de lapte poate fi cumparat cu 4,5 lei, pret aproximativ egal la toate hipermarketurile din Iasi. Un iesean cheltuie lunar aproximativ 200 de lei pentru alimente si bauturi, suma aproape egala cu cea cheltuita pentru masa in familie din ziua de Paste. Facand un calcul total, cumparaturile unui iesean de la cel mai aglomerat hipermarket pentru Sarbatorile Pascale ajung in jurul sumei de 174 de lei.

Comentarii
  • de unde ati luat fratilor,preturile astea?! un cofraj de oua 5.89 ron?! asta e pret de pe vremea lui Ceasca….un bidon de lapte 4.5 ron? poate 8 ron un litru si jumate….sunteti cu vaca….va dau bani si luati-mi si mie lapte si oua la preturile astea……m-ati binedispus de dimineata ….

Adauga un comentariu