Eveniment-Social

ISU a dat amenzi in valoare de sute de mii de lei patronilor de cluburi din Iasi

Publicat: 12 ian. 2016
1

Amenzi de cateva sute de mii de lei au fost aplicate in ultimele luni in intreg orasul, de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi. Controalele demarate in ultimele saptamani la localurile din Iasi au bagat spaima in patronii si administratorii acestora. Decizia autoritatilor iesene de a trece la masuri drastice, dupa tragedia din clubul Colectiv, nu a picat bine celor care detin barurile si cafenelele respective. Astfel, cei care au fost prinsi pe picior gresit au incasat amenzi uriase. Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, valoarea amenzilor aplicate pana in prezent se ridica la peste 820 mii lei.

„Intre 1 noiembrie si 15 decembrie au fost efectuate 118 controale, in urma carora s-au aplicat 59 de avertismente si 64 de amenzi. Cuantumul amenzilor a fost de 823.500 de lei. In planul de control pe anul 2016, se vor efectua noi verificari pe aceasta tema. Este vorba de o periodicitate a controalelor, in functie de obiectivele respective. Au fost aplicate sanctiuni pentru lipsa autorizatiilor de securitate la incendiu, nereguli legate de prevenirea incendiilor sau lipsa mijloacelor de aparare impotriva incendiilor”, a mentionat Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.

Pentru lipsa autorizatiei de prevenire si securitate la incendii, au fost sanctionate mai multe cluburi din zona bulevardului Mangeron, strazii Codrescu, strada Sfantul Lazar, zona Lapusneanu si din Valea Adanca. Pentru lipsa avizului de aparare impotriva incendiilor, au fost sanctionate localuri din zona strazii Sf. Lazar, bulevardul Carol I, Tudor Vladmimirescu si Piata Unirii. Alte cluburi, ce nu aveau indeplinite toate normele de siguranta, au fost de asemenea sanctionate. Majoritatea proveneau din zona strazii Sf. Lazar, Codrescu si Carol I. Nici institutiile de cultura din Iasi nu au scapat de amenzi in ultimul timp. Un raport final va fi dat publicitatii in perioada urmatoare.

Adauga un comentariu