National

ISU, controale la biserici inainte de sarbatori

Publicat: 22 dec. 2015

Pompierii verifica bisericile inainte de sarbatori. Sunt cateva reguli care trebuie pastrate in timpul slujbelor si care nu au fost respectate pana acum. Extinctoarele nu au voie sa lipseasca din lacas, usile bisericii trebuie sa fie deschise pe tot parcursul slujbei, iar caile de evacuare nu trebuie blocate. Sunt regulile de baza ale pompierilor pentru zilele in care bisericile vor fi arhipline de credinciosi.

Vezi si Iesean supraponderal, transportat la ambulanta de pompieri

Luna trecuta, aproape 500 de avertismente au dat autoritatile pentru ca preotii nu s-au ingrijit si de siguranta enoriasilor. O ancheta jurnalistica a aratat inca din luna august ca aproape 1.000 de locasuri de cult, la nivel national, nu doar ca nu respecta normele, ba chiar functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu. Unele si de aproape zece ani, sub nasul autoritatilor, cum e Complexul monahal Dorna Arini, ridicat de IPS Teodosie. Pompierii mai recomanda scoaterea covoarelor din biserici pe durata slujbelor si supravegherea lumanarilor aprinse, dupa terminarea liturghiei.loading...

Comentarii
  • Foarte bine ! Lumanarile si fitilele din candele sa fie confectionate din materiale IGNIFUGATE, uleiul sa nu fie combustibil, la fiecare sfesnic cu cel mult 2 lumanari sa se afle cate un extinctor si o persoana special instruita pentru utilizarea lui, iar in timpul slujbei sa fie interzise focurile de artificii !!!
    Nu in ultimul rand, in timpul slujbei sa nu fie permisa stationarea in interiorul bisericii a mai mult de 15 persoane, iar icoanele sa fie vopsite cu vopsea ignifuga !
    In sfarsit, ajung si alte categorii de persoane pe la biserica…
    Sarbatori fericite !!!

Adauga un comentariu