Actualitate

ISU Timiș, în cazul persoanelor decedate: „S-a identificat o substanţă neurotoxică, nivel slab pe etajul 4, nivel mediu pe etajul 3“

Publicat: 18 nov. 2019

Reprezentanții ISU Timiș au declarat că s-a identificat o substanţă neurotoxică, nivel slab pe etajul 4, nivel mediu pe etajul 3.
„S-au mai identificat două locaţii în Timişoara unde s-a mai făcut această deratizare, dar momentan nu avem indicii că acolo ar fi alte victime. Se iau măsuri pentru ventilarea acelor spaţii. Este vorba de două unităţi de alimentaţie publică, un club şi un restaurant. Momentan am identificat cantitativ substanţele folosite, vom vedea alte rezultate în ancheta ulterioară. Astăzi s-a identificat o substanţă neurotoxică, nivel slab pe etajul 4, nivel mediu pe etajul 3”, au mai spus cei de la ISU Timiş.

„Substanţele utilizate trebuie să fie avizate sanitar, fito-sanitar şi vom verifica asta. Vom merge şi la firma care a utilizat substanţele pentru a verifica spaţiile de depozitare. Nu pot să fac alte afirmaţii în acest moment. În primul rând, această firmă trebuia să anunţe populaţia şi trebuie să verificăm dacă asta s-a întâmplat. A fost greu astăzi să ne desfăşurăm activitatea, deoarece firma şi administratorul firmei, inclusiv administratorul blocului, au fost interogaţi de poliţie. Activitatea noastră a fost astfel îngreunată. Firma trebuia să anunţe dezinsecţia. Locatarii vor fi transportaţi la locurile de cazare pe care le vom verifica din punct de vedere sanitar. În legislaţie se menţionează anunţarea populaţiei”, au transmis şi cei de la DSP Timiş.

„Primele măsuri au fost de conservare, am vrut să eliminăm eventuale suspiciuni cu privire la persoane sau unităţi comerciale. Am stabilit că este vorba de o societate care a efectuat deratizare, am identificat şi alte două locaţii în care s-au făcut astfel de deratizări. Prea multe detalii despre anchetă nu pot face publice, pentru că este în derulare. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat şi reprezentantul IPJ Timiş.loading...

Adauga un comentariu