Sport

Italia – Germania, capul de afis din sferturile Euro. Programul complet si istoricul întalnirilor directe

Publicat: 28 iun. 2016
1

Optimile Euro s-au încheiat cu o imensa surpriza, Islanda, o formatie considerata penultima favorita la casele de pariuri înainte de începerea competitiei, reusind sa se califice între ultimele opt, dupa o victorie istorica în fata Angliei, scor 2-1.
Astfel, tintarul sferturilor este complet, o întâlnire detasându-se clar ca încarcatura: Germania – Italia, doua dintre formatiile care au aratat cel mai bine la turneul final din Franta. Cel mai dezechilibrat duel pare la prima vedere cel dintre Franta si Islanda, dar având în vedere parcursul de pâna acum al lui Sigurdsson&Co, ar fi o greseala pentru baietii lui Deschamps sa se considere dinainte învingatori.
Iata un scurt istoric al confruntarilor directe dintre echipele calificate în sferturile Euro.

Polonia – Portugalia (Joi, 30 iunie, Stade Velodrome – Marsilia, ora 22.00, live pe ProTV si Dolce Sport)
Avantaj minim pentru echipa al carui exponent este în acest moment Cristiano Ronaldo. În 10 întâlniri directe, lusitanii s-au impus de patru ori, de alte trei dati terminând la egalitate. Ultima întâlnire directa s-a consemnat în urma cu patru ani: într-un amical disputat în primavara lui 2012, cele doua combatante remizau fara goluri.

Tara GalilorBelgia (Vineri, 1 iulie, Stade Pierre-Mauroy – Lille, ora 22:00, live pe ProTV si Dolce Sport)
Una dintre cele mai consumate rivalitati în ultimii ani. Cele doua formatii au fost în aceeasi grupa atât în preliminariile pentru Mondialul brazilian, cât si pentru Euro 2016. Desi Belgia a plecat mereu favorita, „dracii rosii” s-au impus într-un singur meci dintre cele patru.
În total, s-au consemnat 12 confruntari directe între cele doua formatii, Belgia având un avantaj minim: cinci victorii, trei egaluri, patru înfrângeri.

Italia – Germania (Sâmbata, 2 iulie, Stade de Bordeaux – Bordeaux, ora 22:00, live pe ProTV si Dolce Sport)
Cele doua echipe s-au întâlnit de opt ori în cadrul campionatelor europene si mondiale, Italia obtinând patru victorii, în timp ce patru dispute s-au terminat la egalitate. Cel mai important duel s-a disputat în 1982, în Spania, atunci când Italia s-a impus în finala Campionatului Mondial, cu 3-1.

Un alt meci incredibil dintre cele doua forte ale fotbalului mondial s-a disputat în 1970, în semifinalele CM din Mexic, acolo unde Italia s-a impus cu 4-3 în prelungiri, disputa fiind denumita „Partida secolului”.
Ultimele doua întâlniri directe au adus alte doua rezultate mari ale italienilor, care au eliminat Germania în semifinale, atât la Euro 2012 (2-1), cât si la Cupa Mondiala din 2006 (2-0, chiar pe terenul nemtilor).
În total, cele doua mari puteri europene s-au întâlnit de 33 de ori, Italia obtinând 15 succese, Germania 8 (toate în partide amicale), în timp ce 10 meciuri s-au încheiat la egalitate.

Franta – Islanda (Duminica, 3 iulie, Stade de France – Saint-Denis, ora 22:00, live pe ProTV si Dolce Sport)
O rivalitate transata într-o singura directie pâna în prezent. În 11 confruntari directe, islandezii nu au cunoscut înca gustul victoriei. Franta are 8 succese, dintre care primul, scor 8-0, reprezinta unul dintre cele mai usturatoare esecuri suferite de nordici în istorie.
Ultima întâlnire directa a avut loc în 2012, într-un amical, când „cocosii” se impuneau cu 3-2 prin reusitele lui Debuchy, Ribery, Rami (acesta din urma e suspendat pentru cumul de cartonase).

Adauga un comentariu