Prima pagină » Turism » Info Turism » Italia redeschide economia în luna iunie și va primi turiștii cu pașaport de vaccinare
Italia redeschide economia în luna iunie și va primi turiștii cu pașaport de vaccinare

Italia redeschide economia în luna iunie și va primi turiștii cu pașaport de vaccinare

09 apr. 2021, 11:33,
BZI.ro, în Turism

Vești bune pentru cei care vor să meargă în vacantă în Italia. Autoritățile din peninsulă au anunțat că se pregătesc pentru redeschiderea economiei în luna iunie și vor primi turiștii cu pașaport de vaccinare.

Prim-ministrul italian Mario Draghi a declarat că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru că activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid.

Italia va primi turiștii cu pașaport de vaccinare

Prim-ministrul italian Mario Draghi a declarat joi seară, într-o conferinţă de presă, că Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme şi că turiştii care vor sosi în Italia trebuie să prezinte un certificat ori paşaport de vaccinare antiCovid.

Draghi a declarat, potrivit ABC News, că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru că activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid.

El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor anti-Covid în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi vă atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie. Astfel, vă fi posibil că până la finalul lunii septembrie 80% din populaţie să fie vaccinată.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a declarat Draghi.

Grecia și Spania se pregătesc pentru revenirea turiştilor după ce restricţiile de călătorie impuse în pandemie.

Italia face planuri la rândul său pentru a primi turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, că „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

Massimo Garavaglia a declarat pentru La7: „2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”.

Grecia, pregătită pentru turiștii români

Dacă anunțul venit din Italia este unul îmbucurător pentru turiști, un alt anunț făcut luna trecută a fost primit cu urale de către împătimiții călătoriilor. Este vorba despre Grecia, care este pregătită pentru a primi turiștii români. Hotelierii de aici se așteaptă la o creștere a numărului de vizitatori față de anul trecut.

Astfel, autoritățile de la Atena au anunțat că deschiderea sezonului estival se va face la jumătatea lunii mai. Anul acesta, hotelierii așteaptă aproximativ 700.000 de turişti români, la jumătate faţă de numărul înregistrat în 2019, înainte de pandemie, a declarat Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia, care s-a aflat la jumătatea lunii trecute într-o vizita la București.

„În 2019, au fost 1,4 milioane de turişti români în Grecia, din care un milion în nordul ţării. Estimăm că cel puţîn jumătate din acest număr de oameni vor putea veni anul acesta. Anul trecut, numărul turiştilor a fost de aproximativ 300.000”, a spus Tassios.

El a menţionat că turiştii vor putea intra în Grecia fie cu dovada vaccinării, fie cu dovada anticorpilor după boală sau prezentând un test PCR negativ.

„În ceea ce priveşte costurile testelor PCR, care sunt în jur de 50 de euro în România, vom face o încercare, vom sta de vorbă cu reprezentanţii hotelurilor, mai ales cu cei din nordul Greciei, dar şi din insule, pentru a finanţa 50% din costul testului PCR. Aceasta nu rambursând oamenilor banii, ci oferind servicii suplimentare, fiecare hotel cum poate. De exemplu, vouchere pentru masă sau excursii, în cazul hotelurilor mai mari, iar în cazul celor mici sunt posibile colaborări cu tavernele apropiate”, a explicat reprezentantul hotelierilor greci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *