Magazin

ITALIA – SARDINIA

Publicat: 07 aug. 2013

Olbia – Porto Rotondo – La Maddalena – Orgosolo – Nuoro – Alghero – Nuraghe La Prisgiona – Costa Smeralda- Castelsardo – Corsica

7 nopti
Pret 375 euro / loc in DBL
Avans la inscriere minim 50%
Plecari din Bucuresti
Date de plecare: 18.09, 25.09, 02.10, 09.10, 16.10

Senior Voyage ofera ca destinatie de vacanta insula Sardinia, care, desi este o insula mica, reprezinta un teritoriu vast si plin de surprize. Un teritoriu fascinant, imens prin varietatea cu care poate surprinde ochiul flamand de a acoperi cat mai multi kilometri de peisaj. 

Sardinia este la fel de aproape de Tunisia pe cat este de partea continentala a Italiei si aproape atinge insula franceza Corsica. „Sardegna no est Italia!” sustin sus si tare localnicii si nu ar trebui sa subestimam felul in care Sardinia se distinge de partea continentala a Italiei: cu toate aromele sale africane, o limba de sine-statatoare, mirosul special al unor branzeturi si un spirit independent.

Intreaba orice italian unde ar dori cel mai mult sa-si petreaca o vacanta in Italia si aproape toti iti vor raspunde Sardinia.
Legenda spune ca locuitorii Sardiniei ar fi urmasii lui Sardus, legendarul fiu al lui Hercule. Singurul lucru sigur este ca aici exista o populatie indigena inainte de sosirea fenicienilor si a cartaginezilor. Dovezile prezentei lor sunt raspandite pe intreg teritoriul insulei, de la monumente funerare din piatra, pana la cele peste 7000 de „nuraghi”, ridicate de triburile care au populat Sardinia intre 1500 – 500 i.Hr. Se presupune ca unele dintre aceste misterioase structuri pot avea si 3000 de ani vechime. Scopul pentru care au fost ridicate, desi unii considera ca a fost doar acela de observare si aparare, este inca invaluit in mister, ca si provenienta populatiei uriase, din care au mai ramas doar niste morminte pe masura. Cagliari a fost capitala Sardiniei inca din perioada romana si este un loc ce trebuie vizitat de cei care vor sa descopere specificul si istoria acestor locuri. Este un loc surprinzator de atragator, cu un superb centru vechi, o serie de monumente istorice si acces usor catre plajele din imediata apropiere si lagunele populate cu sute de pasari flamingo.

Alghero este una dintre cele mai populare statiuni din Sardinia, supranumita „mica Barcelona”, unde ineditul si spectaculosul se intrepatrund. Catalanii au domnit aici vreme de patru secole incepand cu 1354. Influenta catalanilor se face simtita si astazi, atat in limbaj, cat si in stilul arhitectural. Principalele atractii turistice de pe labirintul de alei pietruite ale orasului sunt: Catedrala Piazza del Dumo, Biserica San Francesco si Grota lui Neptun.

Costa Smeralda sau Coasta de Smarald te asteapta cu o multime de plaje superbe, ape turcoaz si statiuni renumite ca: Porto Rotondo, Portisco, Baia Sardinia si cea mai cunoscuta dintre toate, Porto Cervo. Toate sunt la fel de elegante si exclusiviste, dar si vestite pentru misterioasele „nuraghi” – asezari preistorice – renumite in intreaga lume.  Nu trebuie sa ratezi satucuri precum Mamoida, Arizo sau Fonni, care, dupa cum le descria poetul Sebastiano Satta, sunt „la fel de indepartate unele de celelalte precum stelele”. Batranii de aici mai poarta si astazi costumele traditionale, fiind unul dintre putinele locuri din Sardinia unde se mai pastreaza portul popular. Olbia este un oras cu strazi inguste si pavate, cladiri vechi, dar si constructii inalte si moderne. Istoria orasului se pierde undeva pe vremea grecilor, urmand apoi perioade de inflorire si decadenta. Olbia este astazi principalul nod maritim si aerian al Sardiniei, fiind invecinat cu numeroase puncte de atractie turistica.

Excursii gratuite:
 
Olbia

Orasul Olbia detine un splendid golf, incoronat de insula Tavolata, inconjurat de plaje frumoase, de o mare cu o fumusete de smarald si pretutindeni plin cu miresme de mirte si capsuni. Continuam cu un tur panoramic al orasului, vizitand cele mai importante atractii turistice ale Olbiei: centrul istoric al orasului, Biserica San Simplicio, vechile apeducte romane.

Porto Rotondo
 
Porto Rotondo este una dintre cele mai importante localitati turistice din Sardinia, fiind asezata in nord-estul insulei. Micul orasel, care este de fapt un port cu 800 de locuri pentru ambarcatiuni, se afla in spatiul dintre golfurile Cugnana si Marinella. Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

Nu ratati excursiile optionale:
1. Arhipelagul La Maddalena – este una dintre cele mai populare croaziere. Vom pleca din portul Palau si ne vom imbarca pe ferry-boat catre Arhipelagul La Maddalena, mai precis spre Insula Caprera (una din cele 7 insule ale arhipelagului). Aici vom vizita orasul si casa-muzeu a lui Giuseppe Garibaldi. Vom face un tur panoramic al insulei La Maddalena cu opriri in golfuri pentru vederi panoramice asupra celorlalte insule ale arhipelagului.

2. Nuoro si Orgosolo – plecam spre Nuoro, in inima Sardiniei. Vom vizita aici Muzeul Vietii si Traditiilor Populare din Sardinia. Aici este prezentata in detaliu cultura populara a Sardiniei. Sunt peste 7000 de exponate prezentate in cadrul expozitiilor permanente, de la haine si bijuterii sau amulete, la masti magice, tesaturi, instrumente muzicale, unelte, lucrari de arta populara. Multe dintre piesele expuse au cel putin doua secole vechime si impresioneaza si astazi prin finetea executiei si specificului sardinian. Vom face o plimbare in partea veche a orasului, unde vom admira cladirile si strazile clasice, micile magazine cu obiecte de artizanat si suveniruri. Continuam cu satul Orgosolo, cunoscut pe plan international pentru picturile sale celebre. Mai mult de 250 case impodobesc strazile din sat, un adevarat muzeu in aer liber. Orasul mai este renumit pentru cronicile si actele de banditism de pe vremuri, chiar daca oamenii in zilele noastre sunt ospitalieri, cantand pe strazi melodii traditionale. Vom incheia ziua cu o plimbare pe frumoasele strazi de piatra, pline cu restaurante si cafenele.
 
3. Alghero – plecam de dimineata cu autocarul, indreptandu-ne spre orasul in care aerul medieval se imbina cu cel modern. Incepem excursia noastra cu vizitarea catedralei Sf. Maria. Inceputa in 1570, Catedrala Sfanta Maria a fost deschisa in 1593, insa constructia s-a terminat in 1730. Catedrala conserva un stil gotic-catalan asa cum se vede si in cele cinci capele precum si la baza clopotnitei, insa naosul si cele doua nave laterale sunt in stil renascentist tarziu. Dupa-amiaza, vizita optionala la Grota lui Neptun, cu barca din portul Alghero, sau pe jos de la promontoriu de Capo Caccia de-a lungul unei scari de 654 de trepte. 
 
4. Nuraghe La Prisgiona – Costa Smeralda – vom porni in cursul diminetii spre unul dintre locurile cele mai sacre ale acestei insule, si anume Nuraghe. Simbol al Sardiniei, constructiile megalitice din Nuraghe dateaza din epoca bronzului si aveau functia de locuinta si castel. Ne vom indrepta apoi spre partea cea mai frumoasa a insulei: Costa Smeralda, cu plajele sale superbe si apele turcoaz. Vom trece si prin Porto Cervo, statiune exclusivista, infiintata de printul Aga Khan Karin in 1960, in al carei port ancoreaza cele mai scumpe yachturi. Foarte multe vedete au resedinte de vacanta aici. In cursul pranzului vom opri in Baia Sardinia, unde se va lua masa.( jumatate de zi).
 
5. Castelsardo – organizam o excusie de jumatate de zi in medievalul orasel Castelsardo, asezat pe o stanca in dreptul golfului Asinara, oferind o priveliste minunata. Orasul a fost fondat de familia Doria, castelul orasului gazduind un muzeu. Ca obiective turistice nu putem rata Biserica Santa Maria- gasim statuia Christului negru si Catedrala San Antonia Abate – exista pe altar pictura unui artist al Sardiniei, al carui nume nu se cunoaste.

6. Corsica-Bonifacio – la 70 de m inaltime, pe rocile calcaroase ale Stramtorii Bonifacio se ridica cetatea Bonifacio. Cladirile medievale ale orasului se imbina cu boutiq-urile cu aer frantuzesc si strazile impanzite de terase. Principalele obiective turistice sunt Biserica Santa Maria Majore, o constructie ce dateaza din sec XII, Strada imparatilor, care in trecut era cea mai populata strada si care pastreaza si astazi casa unde Napoleon a locuit o perioada. Poarta Genoveza ofera o priveliste minunata asupra portului. Cea mai animata strada este Strada Doria, ce conduce spre centrul orasului, de unde se poate ajunge la faimoasele scari ale lui Aragon, ce sunt vegheate inca din sec IX de un frumos turn.  

Servicii incluse: Biletul de avion Bucuresti – Alghero – Bucuresti (zbor direct)
Transfer aeroport – hotel – aeroport
7 nopti de cazare la hotel 4*
Mic dejun + cina +  1 pahar de apa si vin la masa
1/2 zi excursie optionala inclusa (Olbia)
Asistenta turistica pentru intreaga perioada

BONUS
1. 1/2 zi excursie optionala BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Porto Rotondo).  
2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a trei excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a trei excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior.
Tariful nu include: Taxele de aeroport 95 euro / persoana, asigurare storno – nu este obligatorie, insa agentia va sfatuieste sa o procurati, intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.
 
Click aici pentru a vedea oferta completa.

Adauga un comentariu