Magazin

Iti plac plastele? Uite de ce ar trebui sa le consumi din ce in ce mai rar!

Publicat: 21 mart. 2014

Pastele cu carne, cu branza sau cu sos de rosii sunt delicioase, dar nu sunt deloc bune pentru organism. Afla de ce!

Indiferent de ce tip de paste alegi, daca sunt obtinute din faina alba, nu sunt decat carbohidrati puri, care ingreuneaza digestia si procesul de slabire.

Citeste si: Greu de crezut: Care era alimentul preferat al romanilor, acum 300 de ani

Spre exemplu, o portie de spaghete cu sos de rosii este, de fapt, o portie de carbohidrati care in organism este transformata rapid in glucoza. Cresterea rapida a zaharului in sange forteaza pancreasul sa produca o cantitate mare de insulina pentru a reduce nivelul glucozei, potrivit kfetele.ro.

Insa, in cazul in care depozitele de glicogen sunt pline sau ai rezistenta la insulina, celulele grase primesc aceste semnale, nivelul zaharului din sange scade brusc, iar creierul primeste la randul lui semnale ca organismul are nevoie din nou de substante nutritive pentru a functiona in mod corespunzator.

Citeste si: CUM va fi VREMEA de PASTE si 1 MAI? PROGNOZA meteo pe trei luni

Mai exact, senzatia de foame se va instala dupa 2-3 ore, iar tu vei fi nevoita sa mananci din nou, ceea ce duce la cresterea numarul de calorii consumate.



loading...

Adauga un comentariu