Magazin

Iti place SORICIUL de porc? Iata ce te sfatuiesc nutritionistii sa faci cu el

Publicat: 13 dec. 2014

Soriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutritionistii ne sfatuiesc sa nu exageram cu mancatul pentru ca are multe calorii si se digera greu.

”Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioara,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari,mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionut Stefan, consultant in nutritie, potrivit doctorulzilei.ro.

Nutritionistul ne recomanda sa dam la o parte soriciul si sa consumam, in schimb pulpa sau muschiul de porc deoarece, pe langa cantitatea marea de proteine mai contine si vitamine din grupul B si mult fier. La fel ficatul care contine foarte mult fier si B-uri dar si nucleoproteine si de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacientii cu guta.

”Soriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, adauga si nutritionistul Corina Zugravu.

Daca vreti totusi sa mancati sorici nu exagerati si curatati-l foarte bine de grasime.loading...

Adauga un comentariu