Actualitate

Iti vine greu sa crezi asa ceva? Trei batrane din Iasi, trecute de 70 de ani, au poftit la silicoane

Publicat: 31 aug. 2016
1

@Interventiile chirurgicale au fost efectuate la un spital din Iasi @ Femeile, trecute demult de prima tinerete, au dorit sa faca aceasta operatie si pentru ca au indeplinit criteriile, medicii nu s-au impotrivit

Numai medicul este cel care poate decide daca o interventie chirurgicala de infrumusetare poate fi suportata de pacienta, indiferent de varsta acesteia. Ca este necesara sau nu, ramane la latitudinea clientei. De multe ori, femeile care recurg la operatii de infrumusetare regreta acest lucru, odata cu trecerea anilor, si au fost date multe exemple in acest sens, mai ales din lumea cinematografiei. Implanturile mamare au devenit interventii obisnuite printre femei. Nu mai mira pe nimeni faptul ca multe femei au silicoane.

Totusi, atunci cand pacienta a trecut de varsta de 70 ani sau chiar mai are doi ani pana la 80 si doreste sa-si faca o operatie de protezare mamara, suna cam ciudat. In Iasi, trei femei in varsta de 67 ani, 71 si 77 de ani, au trecut deja de o interventie de protezare mamara. Cele trei paciente au suferit de un cancer de san cu mastectomie si au dorit sa-si puna proteza. Operatiile au fost efectuate la Institutul Regional de Oncologie din (IRO) Iasi. Pentru a ajunge pe masa de operatie, cele trei paciente au demonstrat ca nu au afectiuni care sa nu le permita sa-si indeplineasca acest vis. Ieseanca in varsta de 77 ani a fost operata in urma cu cateva luni si este extrem de multumita ca nu mai este nevoita sa recurga la fel de fel de artificii pentru a masca lipsa unui san.

Medicii le-au indeplinit dorinta

Cele trei iesence trecute de mult de-a doua tinerete si-au putut face interventia de protezare mamara prin Subprogramul de reconstructie mamara dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare, sustinut de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Orice femeie care indeplineste criteriile de eligibilitate poate fi un candidat pentru reconstructia gratuita a sanului, inclusiv proteze siliconice. La Iasi, operatiile se fac la Institutul Regional de Oncologie.

„Din luna octombrie 2014 si pana la sfarsitul anului, cand a inceput acest program, s-au efectuat 5 interventii de reconstructie mamara, la paciente cu varsta intre 46 si 67 de ani. Trei dintre femei erau din Iasi si doua din Botosani. In anul 2015 au fost tot cinci interventii, la femei cu varsta intre 41 si 71 de ani, toate din Iasi, iar doua din mediul rural. In primele sase luni ale acestui an s-au facut 9 operatii, la femei cu varsta intre 37 si 77 ani. Sase dintre ele sunt din Iasi, doua din judetul Neamt si trei din Vaslui. Pacientele cu varsta de 67 ani, 71 ani si 77 ani sunt din municipiul Iasi. Chiar daca au o varsta inaintata, au indeplinit criteriile si au decis sa-si faca aceasta operatie. Inainte de interventie, pacientele discuta si cu psihologul. Avem fonduri pe acest program si asteptam solicitari din partea pacientelor. Numai pacientele care au mastectomie in urma unei tumori confirmate beneficiaza de operatii de reconstructie mamara gratuite”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iasi.

Comentarii
 • Este de-a dreptul jenant, lipsit de orice urma de bun simt, educatie si informare titlul articolului!!!!
  Femeile si-au dorit sa isi imbunatateasca calitatea vietii – lucru cu care putini oameni sunt obisnuiti – sa tina cont de calitatea vietii lor.
  Luati si va informati ce inseamna reconstructia sanului postmastectomie si apoi scrieti articolul – daca nu, lasati pe altii care ar putea contribui la educarea populatiei, la constientizarea faptului ca fiecare are dreptul la o calitate a vietii cat mai buna!
  Nu ajutati cu nimic sa fim mai bine!

 • S’o vezi pe ma’ta cu silicoane si pe tat’tu cu marire de stromeleag, obsedatu’ dreacu’ care esti. Nu te mai saturi de „mature” si de „granny”, aplici din experienta in articol…, da’i cu vaselina si arde’o pana dai de rosu. Mandra trebuie sa fie ma’ta de asa progenitura…

 • Ori nu se mai fac implanturi de tzatze in Iasi si medicii au nevoie de reclama ori medicii de tzatze n-au auzit de secretul medical si scuipa in presa toti bolnavii ! Pacat ca presa a pus botul si impreuna cu acei medici au incalcat secretul medical si demnitatea umana!

 • În urma acestui articol, nu poți decât să-i dorești autorului să ajungă și el mutilat, ca să experimenteze lipsa vreunui organ sau membru și să vadă dacă își dorește sau nu să-i fie înlocuit.
  Cu siguranță că toți ,,redactorii” acestui ziar sunt lipsiți de caracter și își îngroapă fiece fărâmă de morală pe care o au (dacă au avut vreodată repere morale)! Despre etica profesională… ea există, dar lipsește cu desăvârșire.

 • Din titlul articolului am crezut ca sunt trei babe care se pregatesc sa devina prostituate. Nu aveti nici un pic de respect pentru bolnavi. „Nu mai mira pe nimeni faptul ca multe femei au silicoane.” Pentrudoamnele astea, nu sunt silicoane, ci proteze medicale. Ce mentalitate de idiot, idiot, idiot,…. la nesfarsit.

 • Ce titlu urat pentru acest articol. Complet nepotrivit. Sa dea Domnul sa nu li se intample mamelor, bunicelor, fiicelor lor asa tragedii si sa pofteasca la silicoane. Mi-e greata de voi, ziaristi de rahat care nu stiti ce sa mai faceti pentru a fi cititi. Credeti ca, daca titlul ar fi fost corect pus, conform continutului, lumea nu v-ar fi citit?

 • Ce nulitate de ziarist ! Acele persoane nu au „poftit la silicoane” ci au facut reconstructie mamara, ceea ce este altceva ! Un om care de ex. si-a pierdut un brat partial sau complet „pofteste” la reconstructie ?! Ce universitate particulara neautorizata ai terminat domnule ziarist ?

Adauga un comentariu