Economic Local

ITM Iaşi, principalele deficienţe constatate în timpul controalelor

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ITM Iaşi principalele deficienţe constatate în timpul controalelor
Unsprezece inspectori ai ITM Iaşi au realizat 61 de controale în judeţul Iaşi. S-au găsit nu mai puţin de 171 de deficienţe. De asemenea au fost sancţionaţi 61 de angajatori cu amenzi în valoare de 31.500 lei

Unsprezece inspectori ai ITM Iaşi au realizat 61 de controale în judeţul Iaşi. S-au găsit nu mai puţin de 171 de deficienţe. De asemenea au fost sancţionaţi 61 de angajatori cu amenzi în valoare de 31.500 lei. Întregul raport poate fi consultat AICI!

Principalele deficienţele constatate în timpul controalelor au fost următoarele:

– Nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție din dotare (cască de protecţie, încălţăminte de protecţie, îmbrăcăminte de protecţie, centuri de siguranță etc.).
– Cablurile electrice folosite pentru alimentarea cu energie electrică a echipamentelor de muncă electrice sunt amplasate pe căile de circulație.
– Nu sunt asigurate în cadrul şantierului semnalizări de securitate şi sănătate în muncă, în conformitate cu prevederile H.G. 971/2006.
– La unele schele nu sunt întocmite planuri de montare, utilizare și demontare.
– În zonele unde există riscul de cădere a lucrătorilor de la înălțime nu sunt instalate dispozitive de protecție împotriva căderilor (zona exterioară a balcoanelor, golurile din zidul exterior etc.) .
– Zonele periculoase (zona căminelor aferente canalizării, etc.) din cadrul șantierului unde există riscul de cădere în gol al lucrătorilor, nu sunt prevăzute cu dispozitive care să evite pătrunderea lucrătorilor în aceste zone.
– Utilizarea unor echipamente de muncă neconforme care pot pune viaţa lucrătorilor în pericol ca:
– betoniere neasigurate la instalaţiile de împământare,
– polizoare unghiulare fără apărători de protecţie etc.
– lipsa îngrădirii, delimitării şi semnalizării locurilor de muncă unde există pericol de cădere în gol şi de la înălţime;
– lipsa balustradelor provizorii şi a închiderilor perimetrale de protecţie la locurile de muncă aflate la înălţime;
– nerespectarea unei distanţe suficiente faţă de excavaţii a grămezilor de pământ rezultat din săpătură, și a materialelor depozitate.
–  nu s-au luat măsurile corespunzătoare astfel încât lucrătorii să respecte măsurile cuprinse în planul de prevenire și protecție și în Legea 55/2020-   privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în care sunt stabilite măsuri pentru buna desfășurare a  activităților economice și de reducere a riscului de contaminare, supraveghere utilizare echipamente individuale de protecție, materiale igienico-sanitare.

Adauga un comentariu