Economic Local

Iubita lui Bogdan Solcanu vrea contractul de iluminat din comuna Vânători, județul Iași

Publicat: 30 apr. 2022
Sediul Primăriei Vânători și cuplul Bogdan Solcanu - Ciotîr
În comuna Vânători, străzile vor fi iluminate cu aparate moderne. S-a abonat și iubita lui Bogdan Solcanu

Iluminatul public din comuna Vânători, județul Iași, va fi modernizat. A fost lansată procedura pentru realizarea lucrărilor. La procedură s-a prezentat Urbioled SRL, condusă de iubita lui Bogdan Solcanu. Societatea este cunoscută pentru contractele încheiate cu instituțiile statului

Primăria Vânători, județul Iași, va moderniza iluminatul public cu ajutorul finanțărilor acordate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru modernizarea iluminatului public stradal. Valoarea estimată a contractului este de 858.567 de lei, fără TVA, aproape 172.000 de euro. La procedură s-a înscris societatea Urbioled SRL, condusă de Ana Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, fiul lui Ioan Solcanu, fost senator PSD. Cei doi au pus în aplicare o schemă prin care adună cât mai multe contracte publice.

Prin Crisbo Company, Bogdan Solcanu promite primarilor că vor accesa fonduri pentru modernizarea iluminatului. Bogdan Solcanu primește contractele pentru realizarea proiectelor tehnice, ocazie cu care întocmește și caietul de sarcini. Condițiile sunt pregătite fix pentru oferta Urbioled. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat modul în care Bogdan Solcanu a câștigat contracte importante cu instituțiile publice pentru modernizarea iluminatului.

Iubita lui Bogdan Solcanu vrea contractul de iluminat din comuna Vânători, dar are contracandidat

De data asta, la licitația din comuna Vânători, Urbioled SRL nu este singura societate care a depus ofertă. La sesiunea de deschidere a ofertelor a mai participat și societatea Amiras C&L Impex. Firma este cunoscută pentru contestațiile depuse în cadrul procedurilor de achiziție, asta după ce s-a observat că multe condiții din caietul de sarcini favorizează Urbioled.

”Executantul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu/sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe șantier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în caietul de sarcini.

În municipiul Iași, modernizarea iluminatului stradal a costat 4,4 milioane de euro.

Iluminatul va fi modernizat în mai multe sate

Autoritatea contractantă a stabilit că firma câștigătoare trebuie să monteze 58 de aparate de iluminat de 53W, 556 aparate de iluminat de 22W și un aparat de iluminat de 60 W.

”Terenul ocupat de instalațiile de iluminat proiectate este situat în intravilanul localității. Stâlpii de iluminat ai sistemului de iluminat public stradal aparțin, din punct de vedere juridic, primăriilor sau distribuitorului de energie electrică prin intermediul unei convenții de exploatare. Rețelele electrice de joasă tensiune iluminat public sunt doar pentru utilizare în sistemul de iluminat public, deci aparțin primăriei, separarea instalației față de distribuitorul de energie se va face la clemele de legătură ale aparatului de iluminat”, se mai arată în documentația procedurii.

Modernizarea va fi realizată în satele Crivești, Gura Bădiliței, Hârtoape, Vânători și Vlădnicuț. Iubita lui Bogdan Solcanu vrea contractul de iluminat din comuna Vânători după mai multe alte înțelegeri încheiate cu primăriile din țară.
Adauga un comentariu