Eveniment-Social

Iubitorii de feline sunt invitați la târgul de adopții din județul Iași. Peste o sută de pisici abandonate își așteaptă stăpânul

Publicat: 31 oct. 2020
Zeci de feline pot fi adoptate la târgul organizat de adăpostul Căsuța Pisicească din județul Iași în acest weekend
Adăpostul de pisici din județul Iași așteaptă vizitatori în acest weekend

În județul Iași sunt cazate într-un adăpost de animale peste 100 de pisici. Căsuța Pisicească are în grijă de doi ani zeci de feline, iar în acest weekend de final de octombrie și început de noiembrie organizează un târg unde doritorii pot să adopte un animal de companie sau pot aduce donații cât de mici pentru a ajuta animalele. Se cheltuiesc lunar peste 3.000 de lei pentru hrana și tratamentul felinelor abandonate

Un târg de pisici se va desfășura la adăpostul din satul Ciurbești, comuna Miroslava din Iași, astăzi, 31 octombrie 2020, și mâine, în intervalul orar 11:00-14:00. În adăpostul denumit „Căsuța Pisicească” sunt aproximativ 125 de feline, care au fost adunate de pe stradă sau aduse de oameni care nu și-au permis să le țină acasă, să le îngrijească și să le promoveze pentru adopție. În medie, pe lună, se fac aproximativ 3-4 adopții, iar în unele luni sunt adoptate și 10-15 pisici. Cu toate că sunt date pisici spre adopție, alte pisici ajung la adăpost.

„Fiecare adoptator va semna un contract de adopție. Încurajăm, de asemenea, donarea valorii vaccinului și a sterilizării pisicii care este adoptată, acolo unde este cazul. Acest lucru ne permite să strângem fonduri pentru a oferi altor suflete abandonate tratamentele și mâncarea de care au nevoie. Dacă ai prin casă alte lucruri care le-ar putea fi de folosi animăluțelor: pături, lenjerii, prosoape, geci, produse de curățenie și altele, adu-le cu tine. Se vor respecta normele de distanțare în vigoare, toți vizitatorii fiind rugați să poarte mască”, au precizat organizatorii de la Căsuța Pisicească.

Două locații din Iași asigură adăpostul pisicilor fără stăpân în sezonul cald și rece

Povestea animalelor de companie din Căsuța Pisicească a început în luna mai 2018. Adăpostul lor este de fapt o casă care se schimbă în funcție de sezon, astfel, vara, locația adăpostului este în satul Ciurbești, comuna Miroslava din Iași, iar iarna acestea ajung în locația din zona Bucium de la marginea orașului Iași. Pentru a putea avea grijă de aceste feline, adăpostul primește donații de hrană, bani, dezinfectanți, lenjerii, pături. Ziua și ora adopției se stabilesc înainte.

„Totul a început în luna mai a anului 2018, ușor-ușor am încercat să ne perfecționăm și sperăm să facem lucruri din ce în ce mai frumoase pentru pisici. De adăpost se ocupă două persoane, eu și Gianina. Mai avem parte și de ajutorul unei alte fete, voluntară, pe nume Ștefana și, ori de câte ori pot, alți voluntari ne mai ajută ocazional”, a povestit Adina Alexandrescu, reprezentanta adăpostului Căsuța Pisicească.

Îngrijirea pisicilor la adăpostul din județul Iași depășeste un cost lunar de 3.000 de lei

Cheltuielile sunt considerabile pentru hrana pisicilor, mai ales pentru tratamente, fiind cazuri în care unele sunt grav bolnave sau accidentate. Mai precis, în adăpost sunt și patru pisici paralizate, patru cu Sida Felină, câteva cu insuficiență renală și alte pisici cu probleme pentru care cheltuielile sunt foarte mari, deoarece necesită hrană specială.

„Sunt medici veterinari care fac reduceri consistente, dar nu fac pe gratis tratamente. Pentru pisicile sănătoase cumpărăm hrană uscată în valoare de 1.500 de lei o dată la trei săptămâni, la care se adaugă și cea umedă, care ajunge undeva la 900-1.000 de lei. Noi mergem pe principiul de a da o mâncare de calitate, nu orice fel”, a mai explicat Adina Alexandrescu, reprezentanta adăpostului.





Adauga un comentariu