National

Iubitul Adrianei Saftoiu, adus cu mandat la DNA. TUN de 600 de milioane de lei

Publicat: 17 oct. 2016
1

Omul de afaceri George Ivanescu, unul dintre actionarii firmei Murfatlar, a fost adus cu mandat la DNA.

El este cercetat in dosarul in care au fost facute perchezitii la firme din industria viticola si la locuintele mai multor persoane suspectate de fapte de coruptie si evaziune fiscala.

George Ivanescu a fost ridicat in urma perchezitiilor si adus la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat, el fiind insotit de ofiterii care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele lui.

Procurorii DNA au facut, luni, 17 octombrie, 28 de perchezitii in Bucuresti si judetele Constanta, Ilfov, Buzau si Prahova, la sediile unor firme din industria viticola si la locuintele mai multor persoane, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie si evaziune fiscala. Aceste fapte ar fi fost comise in perioada 2010-2014.

Surse judiciare au declarat ca in ancheta sunt vizate firme din industria viticola, iar prejudiciul estimat pana la acest moment este de aproximativ 600 de milioane de lei.

George Ivanescu controleaza indirect, alaturi de Emanuel Corneliu Dobronauteanu si de alte persoane, producatorul de vinuri Murfatlar Romania SA, unul din primii zece jucatori de pe piata romaneasca a vinurilor.

Murfatlar Romania SA, companie intrata in insolventa in martie 2012, are ca principal actionar firma Euroavipo SA Posta Calnau – de asemenea in insolventa -, controlata, in acte, de o firma offshore din Insulele Virgine.

In martie 2014, instanta a dispus sechestrul asigurator, „in vederea garantarii prejudiciului produs prin infractiune”, pe actiuni in valoare de 1,38 milioane lei.

In 2015, Murfatlar Romania SA a inregistrat o cifra de afaceri de 124,4 milioane lei si un profit net de 3,5 milioane lei, potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor.

Adauga un comentariu