Titlurile zilei

Iulian Ispir, șeful procurorilor din Iași, iese din magistratură. Și soția acestuia, procurorul Daniela Ispir, va proceda la fel (Exclusiv)

Publicat: 25 ian. 2022
Procurorul Iulian Ispir și sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași
Fostul procuror general Iulian Ispir a solicitat recent să fie aprobată cererea sa de ieșire la pensie

Unul dintre cei mai buni anchetatori din Iași, Iulian Ispir, a cerut să iasă din magistratură. Și soția acestuia, Daniela Ispir, a formulat o cerere similară

Iulian Ispir, șeful procurorilor, iese din magistratură. Astfel, unul dintre cei mai buni anchetatori din Iași a cerut să iasă la pensie. Fostul șeful al procurorilor ieșeni, Iulian Ispir, a solicitat recent acest lucru la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Și soția acestuia, Daniela Ispir, a formulat o cerere similară.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Iulian Ispir, procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a decis tot în unanimitate înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Daniela Ispir, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi”, au precizat recent reprezentanții CSM.

Procurorul Iulian Ispir, o activitate de peste două decenii

Procurorul Iulian Ispir și-a început activitatea în urmă cu mai bine de două decenii. De-a lungul timpului, magistratul a avut pe mână dosare „grele”, fiind vorba în special despre cazuri cu infracțiuni economice, ce aveau prejudicii considerabile. Unul dintre aceste cazuri a fost cel al fraudei de la Combinatul de Vinificație Bucium, în care a fost implicat directorul economic al companiei ieșene, Petru Milatinovici. A fost vorba despre folosirea unor file cec fără acoperire pentru a cumpăra o cantitate foarte mare de marfă.

Jumătate din marfă a mers la Constanța, iar cealaltă jumătate – la Baia Mare.
Un alt caz important a fost cel al familiei Mihăilă, cu bilete la ordin și file cec fără acoperire, tot la începutul anilor 2000. Mai mult, procurorul Iulian Ispir a fost cel care a instrumentat primul conflict între clanurile Corduneanu și Gangal, când mai mulți membri s-au tăiat cu săbii în centrul Iașului, în fața Restaurantului „Select”.

Asta se întâmpla în jurul anului 2005. În plus, Iulian Ispir a instrumentat în ultimii ani mai toate cazurile în care avocați ieșeni au urcat băuți la volan și au comis accidente rutiere.

Iulian Ispir, șeful procurorilor, iese din magistratură: infractorii ieșeni își freacă mâinile de bucurie!

Iulian Ispir a fost procuror general la Iași timp de două mandate, adică vreme de 6 ani. Asta s-a întâmplat între anii 2007-2012. Fostul șef al procurorilor ieșeni iese la pensie, după ce și-a început activitatea de Ziua României, pe 1 Decembrie 1996. Iulian Ispir și-a început activitatea la Vaslui, iar, în aceeași zi, soția acestuia, Daniela Ispir, a debutat în profesia de procuror în același birou.

Contactat telefonic ieri de către reporterii cotidianului BZI, Iulian Ispir a refuzat să comenteze prea mult pe marginea deciziei sale de a solicita ieșirea la pensie.

„Vreau să las loc liber unor colegi mai tineri, care să aibă ocazia să-și dovedească în special competența profesională, energia, pe care să le pună în slujba instituției. În rest, nu aș vrea să comentez”, a declarat ieri procurorul Iulian Ispir.

Acum, urmează ca Președintele României, Klaus Iohannis, să decidă în privința cererilor formulate de cei doi procurori din Iași. Astfel, Iulian Ispir, șeful procurorilor, iese din magistratură, dar și soția acestuia, procurorul Daniela Ispir, va proceda la fel.
Comentarii
 • Raport Transparency International:România rămâne în primele trei cele mai corupte țări din UE,alaturi de Ungaria și Bulgaria. Lupta anticorupție în țărișoara noastră se pare că lasă de dorit….

 • Saracul a muncit 20 de ani si nu mai poate!Va primi pensie speciala!Inginerii, profesorii, doctorii si altii muncesc cam 40 de ani pentru a iesi la pensie!

 • Omul de rand munceste 40 de ani si daca mai apuca o pensie de rahat inca 10 ani, se considera fericit. Procurorii si judecatorii muncesc 20-25 de ani, dupa care incaseaza o pensie uriasa inca 25-30 de ani. Situatia e de porc!
  Daca de pensiilor lor nu te poti atinge, atunci trebuie umblat la varsta de la care ei pot incasa pensia speciala. Sa nu o poata incasa inainte de 65 de ani. Vrea procurorul sa se pensioneze la 50 de ani? N-are decat. Pana cand implineste 65 primeste pensia de contributivitate. Pensia speciala – dupa 65.

 • EU CRED CA BELGIA OLANDA SI ITALIA SUNT CAMPIONII MONDIALI LA CORUPTIE…
  ROMANIA ESTE UN BEBELUS BATUT ZILNIC DE ACESTE ORGANIZATII LA FEL DE MAFIOTE CA AMNESTEZY INTERNATIONAL CARE COTCODACESC LA COMANDA MAFIOTA….
  NU COMPARATI PURICELE CU ELEFANTII… PURICELE ROMANIA CU GLOABELE MIILOR DE MILIARDE ??? ESTE PENIBIL SA SCRII O ASTFEL DE GLUMA PROASTA CA ROMANIA ESTE CEA MAI CORUPTA….
  UN EXEMPLU : JUSTITIA DIN ROMANIA FUNCTIONEAZA…
  MAFIA DIN JUSTITIE DIN CAPITALA EUROPEI RIDE IN FATA CIND AI DREPTATE SI SPUNE CA NU CISTIGI CA EI SUNT O MAFIE UNITA CARE NU JUDECA NIMIC FARA BANI GREI BAGATI IN BUZUNARE DIN CORUPTIE…. AM FOST SI LA C S M BRUXELLES CU O CAUZA REALA SI MI-A ZIS CA POT DEPUNE CITE PLINGERI VREAU EU CA EI RESPING TOT SI NU AM NICI O SANSA.
  ATUNCI AM ZIS EU : BINE DAR DACA VA DAU UN PONT ? AM GLUMIT RISCANT…
  SPUNE CE ?
  OK MI-AM ZIS… IA DOSARUL ASTA SI SCOATE DE LA JUDECATORUL X CARE A FRAUDAT SI A PRIMIT MULTI BANI SI TU DE BUZUNAR 50.000 / 70.000 E VEZI SI TU CUM MERGE…
  ZIS SI FACUT… MI-A RASPUNS : GENIAL !!! SI A FACUT FARA SA-MI CEARA NIMIC CE TREBUIA SA CISTIGE O SPAGA DE LA UN STRIMB JUDECATOR…. A SI REZOLVAT DOSARUL…
  ASTA JUSTITIE CORUPTA… NU IN ROMANIA… DE ASTA A FOST LUATA KOVESI IN BRATE…
  ESTE CORUPTA CA EI… MAFIA ASTA NU ARE FRONTIERE SAU ORGANIZATII DE STAT DE DREPT… ESTE O PANDEMIE INTERNATIONALA…. TOTI MAFIOTII DIN TOATE MAFIILE SUNT FRATI SI SE AJUTA DE PARCA IA UNIT DRACUL PRIN SUDURA LA SECUND….

Adauga un comentariu