Titlurile zilei

Iulian Ungureanu a ajuns la limita răbdării! Ieșeanul aduce grave acuze asociației de proprietari Țuțora 3: „Noi suntem executați la bani, cu sânge rece!”

Publicat: 09 aug. 2022
o imagine cu Iulian Ungureanu
Iulian Ungureanu este nemulțumit și de balustrada de la intrarea în bloc, care după nici un an s-a rupt din sudură

Iulian Ungureanu aduce grave acuze asociației de proprietari Țuțora 3. Ieșeanul spune că asociația ar face lucrări de mântuială care la scurt timp necesită reparații, toate acestea pe banii proprietarilor. Pentru aceste lucrări ar fi contractată Izocon Grup Invest S.R.L., cunoscută drept „firma de casă” a asociației

Ieșeanul își dorește ca lucrarea de la terasa blocului în care locuiește să fie făcută în mod corespunzător și exclusiv pe cheltuiala asociației, nu din fondul de penalizări a asociației, fără aprobarea adunării generale și a proprietarilor. Mai mult, Iulian Ungureanu este nemulțumit și de balustrada de la intrarea în bloc care după nici un an s-a rupt din sudură.

Proprietarii sunt disperați: „Atunci când plouă, pe terasa blocului se acumulează bălți, deoarece apa nu se evacuează în totalitate prin gurile de scurgere”

 o imagine cu terasa unui bloc din cadrul Asociatiei Tutora 3
Iulian Ungureanu acuză asociația de proprietari Țuțora 3 că ar face lucrări de proastă calitate, motiv pentru care pe terasa blocului, după fiecare ploaie, se acumulează apă

Iulian Ungureanu acuză asociația de proprietari Țuțora 3 că ar face lucrări de proastă calitate, motiv pentru care pe terasa blocului, după fiecare ploaie, se acumulează apă. Deși apa nu se infiltrează încă în apartamente, proprietarii trăiesc în permanență cu această teamă. Povestea nu este nouă, în anul 2020, asociația de proprietari a fost dată în judecată, însă problemele nu s-au remediat nici 2 ani mai târziu.

„Am dat în judecată asociația de proprietari, am câștigat procesul, hotărârea a rămas definitivă și irevocabilă. Asociația trebuia să vină să efectueze lucrarea în formă completă și corespunzătoare, așa cum scrie în hotărârea judecătorească și cum reiese din raportul de expertiză judiciară de la terasa blocului. Lucrarea trebuia efectuată de către asociație și trebuia să respecte normativele în vigoare. Asociația a venit cu o firmă în timp ce procesul era pe rol, în judecată, și ieșise hotărârea de la fond. Judecătorul a hotărât ca lucrarea să fie făcută de către asociație, exclusiv pe cheltuiala ei, și de către firma Izocon Grup Invest S.R.L. Asociației și firmei nu le-a convenit hotărârea de fond, iar atunci, fără acordul scris al proprietarilor, nefiind finalizat nici procesul, asociația a venit cu altă firmă și a efectuat o lucrare de stopare a infiltrațiilor în apartamente pentru care ne-au luat banii de la fondul de reparații, fără acordul nostru scris. În luna octombrie a anului 2020, s-au efectuat lucrările de stopare a infiltrațiilor de apă în interiorul apartamentelor, urmărind un singur scop, acela de a scoate din culpă firma Izocon Grup Invest S.R.L., firma lor de casă, care de peste 10-12 ani efectuează lucrări în cadrul acestei asociații. Atunci când plouă, pe terasa blocului se acumulează bălți, deoarece apa nu se evacuează în totalitate prin gurile de scurgere, iar bălțile care rămân se evacuează prin evaporare naturală. Noi am sesizat asociația în nenumărate rânduri, dar au chemat din nou aceeași firmă și au mai făcut iarăși o serie de peticeli care nu au rezolvat problema nici la această dată”, a declarat Iulian Ungureanu.

Iulian Ungureanu acuză asociația de proprietari că ar face lucrări de mântuială pe bani grei

 o imagine cu terasa unui bloc din cadrul Asociatiei Tutora 3
Nemulțumit de modul în care asociația de proprietari a ales să rezolve probleme de pe terasa blocului este și Călin Cristian, care deține un apartament la etajul 4. Proprietarul crede că dacă s-ar efectua lucrări de calitate, acestea nu ar trebui refăcute după doar câteva luni

Iulian Ungureanu consideră că asociația de proprietari efectuează doar lucrări de proastă calitate, un exemplu fiind balustrada de la intrarea în bloc care s-a rupt la nici un an de când a fost dată în folosință.

„Noi am făcut adresă către executorul judecătoresc pentru a fi pusă în executare hotărârea judecătorească, iar în luna septembrie o să acționăm din nou în instanță asociația, ca să fie efectuată lucrarea de la terasa blocului exact așa cum a decis judecătorul și cum spune raportul de expertiză judiciară. Noi am înștiințat atât organele de poliție, Serviciul Asociații Proprietari din cadrul primăriei Iași, cât și Inspectoratul de Construcții Județean Iași asupra situației existente. Mai mult, această asociație de proprietari efectuează tot felul de lucrări pe banii proprietarilor, lucrări de proastă calitate. Un exemplu sunt lucrările efectuate la scările de la intrarea în bloc, lucrare ce a fost efectuată în luna august a anului trecut, iar balustrada este deja ruptă. Noi am sesizat președintele de asociație să vină să remedieze problema, dar nu suntem băgați în seamă deloc. Vrem să știm cine protejează această asociație de proprietari, încât nimeni nu ia nicio măsură, acest lucru întâmplându-se din anul 2018 până în prezent. Noi, proprietarii, suntem executați la bani, cu sânge rece”, a adăugat Iulian Ungureanu.

Nemulțumit de modul în care asociația de proprietari a ales să rezolve problemele de pe terasa blocului este și Călin Cristian care deține un apartament la etajul 4. Proprietarul crede că, dacă s-ar efectua lucrări de calitate, acestea nu ar trebui refăcute după doar câteva luni.

„Se poate demonstra că informațiile spuse de Iulian Ungureanu sunt adevărate. Acum a mai apărut o problemă la o balustradă, se fac foarte multe lucrări care nu sunt în regulă. Problema se pune în felul următor, când tu, ca asociație, faci o lucrare care costă peste 4000 de lei și după 2 luni balustrada ruginește și se rupe, nu poți să spui că o s-o repari. Asta dovedește că lucrările sunt de proastă calitate. Pe acoperiș, firma care a fost contractantă, după reclamațiile domnului Ungureanu, a venit din nou, după 2 luni de zile, și a mai făcut o peticeală în plus. Deocamdată, apa nu se infiltrează, dar, dacă vorbim despre niște lucrări care peste 4-5 ani sunt luate de la capăt, dacă era o lucrare de calitate, nu erau atâtea probleme, o astfel de lucrare trebuie să te țină 20 de ani”, a declarat Călin Cristian, un alt proprietar din acest bloc.

 o imagine cu balustrada blocului
Cristian Gabriel Paraschiv este de părere că îngrijorările proprietarilor sunt neîntemeiate, deoarece nu există posibilitatea ca apa de pe terasă să se infiltreze în locuințe

Președintele asociației de proprietari Țuțora 3: „El nu are ce face, a găsit o ocupație, în ultimii 4 ani, să reclame orice și oriunde”

o imagine cu balustrada blocului
Cristian Gabriel Paraschiv, președintele asociației de proprietari Țuțora 3,  a declarat că a apelat la o altă firmă care se efectueze lucrările de pe terasa blocului, deoarece S.C. Izocon Grup Invest S.R.L. nu era de acord cu condițiile impuse de către asociația de proprietari

Cristian Gabriel Paraschiv, președintele asociației de proprietari Țuțora 3, a declarat că a apelat la o altă firmă care să efectueze lucrările de pe terasa blocului, deoarece S.C. Izocon Grup Invest S.R.L. nu era de acord cu condițiile impuse de către asociația de proprietari.

„Domnul are diverse probleme psihice, a fost internat la Socola de foarte multe ori. În primul rând, face adrese peste adrese care nu se justifică. În al doilea rând, S.C. Izocon Grup Invest S.R.L. a desfășurat acolo activitatea, avem un proces cu firma de vreo 4 ani de zile. Firma a făcut o lucrare provizorie pentru care a dat garanție, după care a început să plouă, a venit să remedieze, iar de acolo a început tot bâlciul. Ne-a dat în judecat, până să se finalizeze procesul, iar noi am făcut lucrarea de hidroizolație cu o altă firmă, pentru că Izocon nu a acceptat condițiile pe care le-am pus noi. Am vrut ca până la finalizarea procesului să punem banii de materiale și ei să facă manopera. Dacă se dovedea că sunt nevinovați, atunci noi plăteam și manopera, dacă erau vinovați, plăteau materialele. Ei nu au fost de acord să se întâmple așa, atunci am contractat o altă firmă care a făcut lucrarea de la cap la coadă”, a declarat Cristian Gabriel Paraschiv, președintele asociației de proprietari Țuțora 3.

Cristian Gabriel Paraschiv este de părere că îngrijorările proprietarilor sunt neîntemeiate, deoarece nu există posibilitatea ca apa de pe terasă să se infiltreze în locuințe.

„Sunt blocuri foarte vechi la care, dacă ar fi fost să se toarne șapă, să se dea căderea perfectă, costurile ar fi fost exagerat de mari, iar ei oricum nu le-ar fi plătit. Pe orice bloc nu ai cum să-i dai panta perfectă ca apa să se scurgă în totalitate, rămân niște bălți. Problema nu sunt bălțile de deasupra, pentru că pentru asta este membrana în 2 straturi care este acoperită foarte bine, problema este dacă se infiltrează, iar el asta nu poate să dovedească. El nu are ce face, a găsit o ocupație, în ultimii 4 ani, să reclame orice și oriunde. Suntem deschiși, se poate verifica, nu ascundem nimic, nu avem firme de casă. Acum, este o balustradă care s-a desprins din sudură, dar firma a zis că vine mâine și o sudează înapoi. Haideți să fim serioși, nu trăim într-o lume perfectă, noi am recepționat o lucrare care era bună atunci, important este cum se rezolvă problema” a declarat Cristian Gabriel Paraschiv legat de acuzele lui Iulian Ungureanu.
Comentarii
  • Aceiași firma a facut lucrări si in Tutora nr 9, bloc A2. Cei de la Asociatie fura din banii cetățenilor, dar cine sa se sesizeze?

  • de ce nu se sesizeaza din oficiu Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi si Directia Nationala Anticoruptie ???

  • Așa este multe nereguli sunt la acesta asociatie de proprietari Tutora 3 și cine ar trebui să aplice legea se face că nu vede

  • Proprietarii să se implice în activitatea as. prop. nu e ok. să stea pe alături și să facă reclamații, ei sunt direct interesați să se facă lucrări de calitate cu costuri rezonabile. Toate lucrarile de reparații la părțile comume se fac din Fondul de reparații cu acordul a 50+1 din proprietari direct afectați, scară, tronson, bloc . Asociația este non-profit nu are alți bani
    decât banii proprietarilor, pentru plata utilităților, iar pentru lucrări de reparații Ad. gen. aprobă un Fond de reparații, la care trebuie să contribuie toți proprietarii. Banii din penalități sunt o nimicatoată.

  • Proprietarii să se implice în activitatea as. prop. nu e ok. să stea pe alături și să facă reclamații, ei sunt direct interesați să se facă lucrări de calitate cu costuri rezonabile. Toate lucrarile de reparații la părțile comume se fac din Fondul de reparații cu acordul a 50+1 din proprietari direct afectați, scară, tronson, bloc . Asociația este non-profit nu are alți bani
    decât banii proprietarilor, pentru plata utilităților, iar pentru lucrări de reparații Ad. gen. aprobă un Fond de reparații, la care trebuie să contribuie toți proprietarii. Banii din penalități sunt o nimicatoată.

Adauga un comentariu