News Flash:

Izolatie termica cu forte proprii

12 Iunie 2008
1916 Vizualizari | 3 Comentarii
• Pretul izolatiei termice pentru un apartament variaza de la 2000 la 3000 lei • Municipalitatea are un program de sustinere a asociatiilor de proprietari in privinta reabilitarii termice, insa o parte din acestea au preferat sa contracteze direct o firma de constructii care sa execute aceste lucrari • "Au fost 47 de asociatii care au vrut sa intre in programul de reabilitare termica si au fost selectate in prima faza cinci blocuri", a declarat Petru Focsa, sef Serviciu Asociatii de Proprietari din cadrul primariei

Chiar daca municipalitatea are un program de sustinere a asociatiilor de proprietari in privinta reabilitarii termice, o parte din acestea au preferat sa contracteze direct o firma de constructii care sa execute aceste lucrari. Este si cazul unui bloc din cartierul Tatarasi care a contractat o firma pentru aceste lucrari. Costurile variaza de la 2000 pana la 3000 lei, in functie de suprafata apartamentelor sau de materialele folosite.

"In asociatia noastra suntem 15 locatari. Reprezinta doar o scara. Se pare ca doar impartiti putem face ceva. Noi am discutat direct cu constructorul si am rezolvat problema. Am depus la primarie pentru programul cu mansardarea, dar am tot fost amanati. Asa ca fiecare a platit direct firmei. Am primit chitante si nu a fost nici o problema. Au venit, au montat schelele si in aproape o luna au terminat lucrarile. Pentru un apartament cu trei camere s-a platit 2000 lei, iar pentru un apartament cu patru camere, 2200 lei. Firma a montat schela, a curatat fatada, a matat fisurile cu ciment. S-a montat poliester de cinci centimetri. Am inteles ca era mai bun de zece, dar nu am gasit atunci. Sunt mai multe asociatii care au procedat la fel ca noi", a precizat Maria Nenes, presedintele asociatiei locatari, bloc J3 din cartierul Tatarasi. Pe strada Aurel Vlaicu, locatarii s-au aratat multumiti de lucrarile de termoizolatie. "Se lucreaza bine. Se plateste cam pana la 3000 lei. Vecina de alaturi sta pe colt si plateste mai mult ca noi. Dar este pana in 3000 lei", a declarat un locatar. Municipalitatea sustine reabilitarea termica a blocurilor, dar aceasta actiune este intarziata de licitatii. "Au fost 47 de asociatii care au vrut sa intre in programul de reabilitare termica si au fost selectate in prima faza cinci blocuri. Mai sunt pe lista de asteptare 110, dar Guvernul nu da bani pana nu se termina cu primul lot de 47. Prin municipalitate lucrarile sunt mai complexe. Una din diferente este si aceea ca se va monta poliester de 10 centimetri, nu de 5 centimetri", a adaugat Petru Focsa, sef Serviciu Asociatii de Proprietari din cadrul primariei. Municipalitatea a organizat licitatia pentru executia lucrarilor la blocurile C3 din strada Codrescu nr. 9, Z9 din strada Decebal nr. 30A, U2 din Aleea Sucidava nr. 2, blocul E din strada Vasile Alecsandri nr. 8 si blocul H5 din strada Roman Voda nr. 9, dar nici o firma nu s-a prezentat. "Lucrarile de reabilitare termica implica mai multe. Vom schimba tevi si vom monta gigacalorimetru, pe langa lucrarile de la fatada", a spus Mihai Chirica, director tehnic in cadrul primariei. In prezent, in programul guvernamental de reabilitare termica a locuintelor sunt incluse 47 de blocuri din municipiu. Lucrarile vor fi suportate in proportii egale de Guvern, Consiliul Local si proprietari. Municipalitatea s-a oferit sa achite si partea de cofinantare a proprietarilor, in schimbul spatiului de pe bloc. Acolo, edilii intentioneaza sa construiasca mansarde.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reabilitarii termice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Abys  | #36904
Dlor redactori, daca nu va pricepeti la constructii, implicit la materiale de constructii si tehnologiile aferente, mai bine scrieti despre altceva! Numai in primele randuri sunt 5 erori grosolane!
Liviu  | #36905
Izolatia cu poliester de 5 mm este o investitie aproape nula. Locatarii trebuie sa verifice daca nu cumva au platit pentru poliester de 10 si li s-a pus de 5 .
Tomescu  | #36906
Este buna reabilitarea termica a condominiului si ar trebui sa se acorde inprumuturi de tip imobiliar ,pentru a se suporta lucrarile si de cei cu posibilitati financiare reduse. Beneficul realizat este mai mare decit rata lucrarilor.Pentru o investitie de 3.000 lei , beneficiul la nivelul actual al costului energiei termice si a gazului natural este de 350 lei fata de 300 lei rata anuala.
Fata de crestere costului energiei, beneficiul se majoreaza substantial.
Pentru persoanele cu venituri mici primaria ar trebui sa suporte valoarea lucrarilor si tot iese in beneficiu ,datorita reducerii nivelului ajutoarelor la energia termica.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012772 (s)