Local

O ieșeancă plecată în Norvegia s-a trezit cu casa spartă de niște minori! Vila din Copou a femeii a fost devastată! Paguba ajunge la peste 100.000 de lei!

Publicat: 17 sept. 2020
tineri arestați
Șase tineri sunt suspectați că au spart casa din Copou a unei femei plecată în Norvegia

Șase tineri sunt suspectați că au spart casa din Copou a unei femei plecată în Norvegia. Procurorii spun că aceștia au spart vila din Copou în 2 seri și au furat bunuri şi bani de peste 10.000 de euro. Suspecții provin din familii dezorganizate, ei fiind prinși în flagrant de poliţişti.

6 tineri, dintre care 5 minori, au fost trimişi în judecată de procurori pentru furt şi distrugere.

Astfel, pe lângă cei 5 minori, Cosmin S., Marian H., Petru C., Armand T. şi Marian S., procurorii l-au trimis în judecatî şi pe Andrei Zăvoi, el fiind acuzat de tăinuire. De asemenea, alţi 2 copii, de 12 ani, ar fost implicaţi în acest caz, dar nu răspund penal datorită vârstei.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 4 spre 5 aprilie 2019, Armand T. le-a propus prietenilor lui să meargă să spargă vila unei femei despre care ştia că e plecată din ţară. Suspecții au sărit gardul şi au încercat să intre în casă, iar, cu un levier, au încercat să forţeze uşa şi câteva geamuri, dar fără succes. Armand T. a spart geamul de la baie, iar tinerii au intrat în casă şi au căutat bani și bunuri.

O ieșeancă plecată în Norvegia s-a trezit cu casa spartă de niște minori!

Oamenii legii au spus că aceștia au sustras mai multe bunuri, printre care un televizor, o statuie şi un portofel în care se aflau 16.000 de lei şi 1.000 de euro. Banii și bunurile ar fi fost duse la casa lui Armand T.

La plecare, minorii ar fi scris pe unul dintre pereți: “Na fraierilor credeaţi că nu mă răzbun, cu drag Burlacu Florin!”

Procurorii au mai spus că, în noptea de 6 spre 7 aprilie, Armand i-ar fi cooptat și pe alți tineri și au din nou în casa respectivă. Însă un vecin a auzit zgomot și a sunat la Poliție. Oamenii legii i-au prins în flagrant și au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a-i opri.

Ulterior, aceștia au fost duși la audieri, iar, acum, anchetatorii i-au trimis în judecată. Proprietara casei s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 107.000 de lei.

A furat o mașină și a distrus 5 autoturisme parcate!

Altfel, un tânăr din comuna ieșeană Răducăneni, ionuț Dolănescu, a furat o mașină și a distrus 5 autoturisme parcate. Tânărul este bănuit de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ionuț Dolănescu a furat o mașină și a distrus 5 autoturisme parcate

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 24 de ani, din comuna Răducăneni bănuit de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 21 iunie a.c. acesta ar fi sustras de pe raza municipiului Iaşi un autoturism pe care l-ar fi condus, acroşând alte cinci autoturisme parcate, iar ulterior l-ar fi abandonat pe raza municipiului Iaşi. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 septembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Ulterior acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii
  • Neplacut, bai !
    Aduna omul tot anul coroane norvegiene (ca asta e moneda lor, de aia a si lasat acasa leii si euroii) ca sa plece in concediu, relaxare, fiorduri, si niste derbedei mici ii fac bucata acasa.
    Bravo politiei ca i-a prins in flagrant, macar nu mai beneficiaza de prezumptia de nevinovatie.
    Norvegia nu-i cumva tara aia plina de dreptate care ia copiii cei rai de la parinti ? Sau invers ???
    Si, una peste alta,femeia va avea castig de cauza la proces. Dar cine este totusi Burlacu Florin ca sa se razbune ?

Adauga un comentariu