Local

Jaf masiv cu materiale reciclabile. Sine de tren si motoare ascunse in depozitele din Iasi

Publicat: 12 mart. 2015
1

@ Centrele de colectare a materialelor recuperabile au fost controlate de autoritati, descoperindu-se cantitati impresionante de sine de cale ferata, motoare electrice si alte metale furate de la institutii si firme private

Politistii ieseni au organizat o ampla actiune pentru verificarea depozitelor de materiale recuperabile aflate pe raza municipiului Iasi, la actiune fiind mobilizati zeci de politisti de la ordine publica, investigarea criminalitatii economice, investigatii criminale, rutiera si transporturi. Acestia au urmarit in special legalitatea centrelor de colectare a materialelor reciclabile, a modului de achizitionare a materialelor, precum si identificarea celor care au valorificat bunuri furate.

Astfel, au fost efectuate controale în 6 medii de interes, fiind legitimate 37 persoane si controlate 10 societati, precum si 25 de mijloace de transport. A fost constatat un furt de componente de infrastructura feroviara, fiind aplicate 19 amenzi in valoare de 56.400 lei. Cu ocazia controlului efectuat la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Iasi, a fost depistat M. D., de 45 ani, în timp ce depunea 35 kg piese componente din cupru, de la motoare electrice. Din primele verificari a rezultat ca persoana ar fi furat bunurile, fiindu-i întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat. De asemenea, la unul dintre depozite au fost descoperite nereguli grave, activitatea acestuia fiind suspendata pentru moment.

Citeste si: Dezastru ecologic la un pas de Iasi! Primarul nu stie ce pericol ii paste pe oameni – GALERIE FOTO

„În urma controlului efectuat, la un centru de colectare a fierului vechi, din municipiul Iasi, s-a constatat ca administratorul A. M., de 46 ani, din municipiul Iasi, nu ar fi emis borderouri de achizitie pentru deseurile de materiale feroase si neferoase achizitionate în cursul zilei pâna la momentul controlului. Fata de aceasta unitate, s-a dispus masura sanctionarii contraventionale conform OUG 31 din 2011 modificata de Legea 38 din 2014. Totodata aceasta a mai fost sanctionata de reprezentantii din cadrul Garzii de Mediu, conform OUG 195 din 2005 modificata, cu suma de 50.000 lei si aplicarea masurii complementare de suspendare a activitatii”, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu