Actualitate

Jaful de la Primaria Iasi continua cu lumina aprinsa

Publicat: 27 mart. 2012

@ Proiectele de buget vor fi analizate vineri de Consiliul Local @ Cea mai spectaculoasa crestere de venituri o anticipeaza firma de lucrari a municipalitatii, cu un plus de aproape 50 la suta fata de anul precedent @ Cresterea de venituri, reflectata in principal de capitolul lucrari, arata, de fapt, intentia municipalitatii de a realiza plombari electorale pe drumurile din municipiu @ Este vorba de un jaf pe fata, cu lumina aprinsa, iar iesenii nu pot decat sa asiste de pe margine, fara a putea interveni

Plombarile electorale vor aduce anul acesta mai multi bani la Citadin. Cel putin asa rezulta din proiectul de buget propus spre analiza de sefii societatii. Veniturile anuntate pe 2012 sunt de 19,4 milioane de lei, cu 48,9% mai mari decat in anul precedent. Cheltuielile vor pastra, insa, aproape aceeasi linie, estimarea de 18,26 de milioane de lei la acest capitol inregistrand o crestere de 43,4% fata de 2011. Mare parte din incasari, mai mult de trei sferturi, adica 14,8 milioane de lei, vor veni din plombari, reparatii si lucrari la drumurile din municipiu. In timp ce salariatii din cadrul societatii vor avea venituri medii brute de 1.400 de lei, cei cativa membri ai Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si ai Consiliului de Administratie(CA) vor imparti in jur de 135.00 de lei.

Potrivit bugetului propus, cresterile cheltuielilor cu personalul ar urma sa fie cu o treime mai mari decat anul tercut, ajungand la 6,15 milioane de lei. Contractul de mandat al directorului Marius Ionescu va fi de 70.000 de lei anual. Cheltuielile de protocol alocate pentru Citadin in 2012 sunt de 17.000 de lei. „Banii acestia sunt dati pentru cazarea si masa care trebuie asigurate delegatiilor ce vor sosi in Iasi pentru monitorizarea proiectelor europene derulate de Citadin, dar si pentru chestiuni de marketing sau felicitari pentru sarbatorile de Pasti sau Craciun”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.

Dupa ce, anul trecut, la Citadin s-au facut investitii ce circa 350.000 de lei, in 2012 se intentioneaza achizitia de utilaje in valoare de 2,76 milioane de lei, lucrarile la statiile detinute de Citadin urmand sa se ridice la aproape 0,5 milioane de lei.

Bugete mai mari la Salubris si Eco Piata

Salubris va avea o crestere de 5,4 procente atat la venituri, cat si la cheltuieli. Astfel, banii pe care ii va incasa societatea se ridica la suma de 40,2 milioane de lei, profitul urmand a fi sub 1 milion de lei, iar cheltuielile, in jur de 39,5 milioane de lei. Pentru a acoperi o investitie de 2,79 milioane de lei, cu 2 milioane mai mult fata de anul trecut, societatea intentioneaza sa se imprumute. In 2012, Citadinul ar urma sa achizitioneze 400 de eurocontainere, 2.000 de containere si 9 toalete ecologice. Suma alocata de Salubris reclamelor si sponsorizarilor se ridica la 50.000 de lei.

Administratorul pietelor si al altor spatii care apartin municipalitatii, Eco Piata, da drumul la majorarile remuneratiilor membrilor AGA si CA. Salariile acestora vor creste in 2012 de la 3.300 la 72.000 de lei. Directorul Eco Piata, Cristian Starica, a lamurit sec cresterea alocarii bugetare pentru cele doua foruri de conducere, prevazuta in proiect. „Anul trecut, membrii AGA si CA au avut limitate drepturile la un singur procent din salariul directorilor. Legea le dadea dreptul la 20%, dar a fost suspendat acest drept pentru doi ani. Acum am revenit la normal. Nu stiu exact cat vor lua”, a declarat Cristi Starica.

SC Servicii Publice SA (fosta DSPM) isi va spori veniturile comparativ cu 2011, incasarile urmand sa creasca atat din gestionarea cimitirelor, cat si din amenzile acordate soferilor care isi lasa masinile pe spatii interzise, din cauza lipsei locurilor de parcare. Per total, societatea spera ca va incasa 21,8 milioane de lei, dar si ca va cheltui 21,4 de milioane de lei. Veniturile din cimitire se vor ridica la 2,8 milioane de lei, iar cele rezultate din ridicari de autovehicule, la 0,8 milioane de lei. „Nu vom vinde mai multe locuri in cimitire, dar tendintele ne arata ca vom incasa mai mult din intretinerea cimitirelor. La ridicarile de autovehicule vom colabora cu Politia Locala in 2012, iar colaborarea cu ei decurge mai bine decat cu cei de la Politia Rutiera”, a precizat directorul Luminita Salceanu.loading...

Comentarii
  • IESENI ,NU MAI CREDETI ACEST INCOMPETENT,DA BANI LA ACESTE INSTITUTII SA POATA FI VOTAT;CRED CA DUPA 22 ani(douazeci si doi) de democratie sper sa nu mai fim asa naivi si sa credem toate minciunile electorale a securistului de NICHITA,AR TREBUI SA FIM DESTUL DE MATURI A FACE DIFERENTA NITRE MINCIUNA SI ADEVAR;DE Ce NU SE FACE IN TOT TIMPUL CELOR * ANI DE MANDATCE SE FACE IN 5-6 LUNI? SI ATUNCI DE MANTUIALA,ASTA E ORAS EUROPEAN ? MIJERIA PREDOMINA ,PUTE ORASUL DE GUNOAIE,CAINII TE INCONJOARA;NICHITA NU A PUTUT FACE NIMIC,A STIU SA SPUNA MEREU CA VREA BANI DE LA GUVERN,DAR EL CE PROIECTE A FACUT PENTRU IASI,CUM AU PUTUT FACE CEI DIN BUCURESTI(gigacaloria in Bucuresti e **0lei(o sata saptezeci lei)BRASOV (cu cainii vagabonzi) CLUJ,P.NEAMT etc.NICHITA cIND IL AUZI ,NU I-A DAT GUVERNUL SUVENTII.OARE NOI IESENII PUTEM FI ASADE NAIVI SA CREDEM CE SPUNE? SPER SA PUTEM FI CAPABILI SA INLATURAM PLAGA ROSIE A COMUNISMULUI DE LA IASI,CA NU NE-A ADUS NIMIC BUN IN ACESTI 22 ANI,DECIT MINCIUNA ,MIJERIE ;INCOMPETENTA,SI NU IN PRIMUL RAND NE-A ADUS IN STARE SA NE PUNEM CAPAT ZILELOR SI EI NE-AI RAS IN FATA SI NE-AU MINTIT IN CONTINUARE

  • eu zic sa ii votam la primaria iasi pe toti cititotii BZI , vreau la conducere un marlan ca voi ca sa va lamuriti complet cum e cu starea asta . asa cum ati votat unul din popor la presedinte si acum va calca in picioare sa faceti la fel si aici . daca ma gandesc bine il breau pe simirad , da cred ca il meritati numai bine pe simirad !

    inca nu intelegeti oamenilor ca aia ca voi cat de mult ar vrea nu stiu si nici nu pot ?

    succesuri tovarasi !

  • Mai fratilor aveti dreptate Nichita si Dalkia ne jupaie de vii si pentru faptul ca tot Primaria Iasi plateste integral la Dalkia toate facturile emise lunar de zeci si zeci de mii de lei noi, indiferent de valoare si indiferent despre ce este vorba, inclusiv contravaloarea facturilor de la incalzire ( cinci-sase milioane lei noi pe luna ). Tot Primaria trimite facturile la Asociatiile de locatari si daca se incaseaza ceva de la populatie e bine, daca nu tot e bine, pentru ca pina acum cei de la Dalkia si-a primit integral si imediat banii de la Nichita , indiferet de valoare facturii. De fapt Dalkia are interes sa emita facuri cit mai mari stiind ca Nichita le achita orbeste fara sa le verifice . Si cu spaga cum ramine ? Cu incasarile de la populatie se ocupa tot Primaria, paguba restantelor raminind in curtea Primariei Iasi. La ora actuala volumul inasarilor de la populatie nu trece de trei zeci si cinci la suta din total facturi emise de Dalkia. De ce pentru Dalkia , Nichita are bani indiferet de sumele din factura si pentru cei peste trei sute de muncitori disponibilizati de un an de zile , nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii ? ? ? sau cineva asteapta spaga de la muncitori, ca sa-si primeasca drepturile ? Mai fratilor aveti dreptate Nichita si Dalkia ne jupaie de vii !!! Pentru stiinta populatiei – stiti cit platea anul trecut redeventa CET-ul la PRIMARIA Iasi inainte de a fi preluat de Nichita – fix zece la suta din cifra de afaceri pe care o inregistra lunar. Se poate verifica prin extrasele de cont de la banca – BRD si BCR – Daca e vorba de DALKIA, conform contractului primarul Nichita plateste toate salariile la toti cei sapte sute cinzeci de salariati plus contravaloarea de peste in milion de euro a reparatiilor facute pina acum, plus contravaloarea carbunelui, a gazului si a pacurii consumate din oct. anul trecut pina in prezent, plus comisionul lunar la Dalkia de apox. doua sute de mii de lei lunar, plus diverse alte cheltuieli fara ca Dalkia sa plateasca ceva, totul fiind suportat de Primaria Iasi si moka pentru Dalkia. Bravo domn primar, halal afacere de milioane de euro pe banii iesenilor, de ce nu le iei redeventa de zece la suta din cifra de afaceri, ca la CET , ca sa nu fie nici o discriminare . Alo DNA poate faceti un control la acte la Dalkia si Primarie.

  • Foarte bine ca se plombeaza strazile. Pana nu demult strigati cu totii ca sunt gropi in asfalt. Acum cand se face bugetul pentru asfaltari, strigati ca e prea mare. Nu vad unde e jaful. Datele sunt publice si daca veniturile vor fi mai mari, cu atat mai bine, si investitiile vor fi mai multe si serviciile mai de calitate.

  • In felul ei, Mihaela Popa recunoaste ca guvernul ei portocaliu nu a facut nimic pentru Iasi. Si nici ea nu a facut nimic pentru ieseni.

Adauga un comentariu