National

Jaguar pentru Politia Romana

Publicat: 09 aug. 2012
1

Sectia de Politie Autostrazi are la dispozitie, incepand din luna august, un automobil Jaguar XFR, cu motor de 510 CP, care va asigura monitorizarea traficului rutier si sporirea sigurantei in trafic.

Autovehiculul este oferit cu titlu gratuit Politiei Romane pentru o perioada de sase luni, de catre compania Premium Auto – importatorul oficial Jaguar si Land Rover, cu posibilitatea de prelungire a acestui parteneriat.

Masina este cea mai puternica din flota de autovehicule a Politiei, ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde si consumul in regim de autostrada este de numai 8,7 litri/100 km, a precizat joi, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei Premium Auto, Mihai Ivanescu.
Potrivit comisarului sef Emilian Buican, de la Politia Autostrazi, automobilul Jaguar XFR va fi folosit pe autostrada Bucuresti-Constanta pentru descurajarea celor care ruleaza cu viteza excesiva, dar si pentru deplasarea operativa la evenimentele sesizate prin apelul de urgenta 112.
Masina va fi condusa de politisti instruiti de pilotul de raliuri Vali Porcisteanu, campion national.
„Desi Romania are numai 400 de km de autostrada, numarul de evenimente rutiere soldate cu victime este destul de mare comparativ cu alte state europene. Totusi, de la infiintarea Politiei Autostrazi, numarul de accidente soldate cu pierderi de vieti omenesti s-a redus cu 50%:, a precizat Buican.
Anul trecut, Politia Romana a primit un automobil Lotus. Masina a fost utilizata pentru depistarea in trafic a celor care ruleaza cu viteza excesiva, iar la una dintre interventii a fost oprit un automobilist care se deplasa cu viteza de 249 km/h, cu o masina sport.
Jaguarul XFR primit de Politia Romana este de culoare neagra, are insemnele Politiei, este o berlina cu patru usi si are un pret de lista (fara TVA) de 83.215 euro.

Adauga un comentariu