Magazin

Jaguar scoate prima masina sport dupa foarte mult timp – FOTO

Publicat: 05 apr. 2012

Jaguar va prezenta in acest an primul sau automobil sport din ultimii 40 de ani, F-Type, un model decapotabil cu doua locuri, cu intentia de de a concura producatori germani precum Porsche, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

Brandul britanic, detinut de grupul indian Tata Motors, a facut anuntul la salonul auto de la New York. Jaguar a previzionat planurile pentru un automobil sport in septembrie anul trecut, la salonul de la Frankfurt, cand a prezentat prototipul C-X16. Noul automobil va fi fabricat la fabrica Jaguar Land Rover din Castle Bromwich, Birmingham, urmand sa fie lansat pe piata in 2013.

Tata Motors face investitii anuale de 1,5 miliarde de lire sterline in noi produse la fabrica Jaguar Land Rover, intr-o noua fabrica de motoare, precum si in lansarea productiei de masini in China pentru a crestere atractivitatea marcii si a ajunge din urma branduri de lux mai mari precum Mercedes-Benz, BMW si Audi.

Gama Jaguar include in prezent sedan-urile XF si XJ si decapotabila XK. Noul sport F-Type va concura modelul Porsche Boxter si SLK al Mercedes, pe un segment profitabil dar foarte competitiv.

„Sunt sigur ca automobilul sport va completa bine gama lor de modele. Masina se va vinde probabil mai bine decat XK, model care se aproprie de sfarsitul ciclului”, a declarat Tim Urquhart, analist la IHS Global Insight. Ultimul model sport al Jaguar a fost E-Type, lansat in 1961 si scos din fabricatie la inceputul anilor ’70.

Marca Jaguar a avut performante inferioare celor ale brandului Land Rovers, care a fost sustinut de cererea mare pentru vehicule sport utilitare. Jaguar Land Rover a vandut peste 45.000 de vehicule in martie, in crestere cu 40% fata intervalul similar din anul trecut si cele mai bune performante din istoria companiei.

Livrarile Land Rover au urcat luna trecuta cu 45%, iar cele ale Jaguar cu peste 25%.

Sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu