Magazin

Jaguar XF are o noua versiune de baza: diesel de 2.2 litri

Publicat: 17 ian. 2012
1

Jaguar vrea sa faca volum, iar pentru asta trebuie sa vina cu oferte abordabile de catre o masa cât mai mare de clienti. Constienti de acest lucru, britanicii lansat o noua motorizare pentru modelul XF, cel mai popular din gama. Dupa ce au introdus anul trecut, în premiera pentru actuala generatie, un motor cu patru cilindri, dieselul de 2.2 litri si 190 de cai putere, cei de la Jaguar au pregatit o noua versiune entry-level. Este vorba despre acelasi motor diesel de 2.2 litri, de origine PSA Peugeot-Citroen, care a fost însa „cumintit” si livreaza acum un total de 163 de cai putere.

Comparativ cu versiunea sa mai potenta, noul diesel ofera performante ceva mai scazute: o viteza maxima de 210 km/h si un sprint de la 0 la 100 de km/h mai lent cu aproape jumatate de secunda, adica 9.1 secunde. Compromisul nu se face nici macar în favoarea consumului, valorile fiind identice în cazul ambelor versiuni de putere atunci când sunt comandate împreuna cu transmisia automata ZF cu opt rapoarte. Mai exact, noul XF de 163 de cai consuma în medie 5.4 litri/100 de km si emite 149 g/km.

Jaguar nu a anuntat preturile pentru întreaga Europa, însa versiunea de 163 de cai putere va fi mai ieftina cu 1.000 de lire, echivalentul a 1.200 de euro fata de versiunea de 190 de cai.

Adauga un comentariu