Local

Jale în traficul din Iași! Polițiștii au deschis dosare penale pe bandă rulantă. Mai mulți șoferi au provocat accidente rutiere după ce s-au urcat băuți la volan

Publicat: 28 dec. 2021
Mașină de poliție rutieră circulând pe străzile din Iași
Prima zăpadă le dă de furcă șoferilor. Mai multe evenimente rutiere s-au petrecut în ultimele 3 zile

Mai mulți șoferi au fost implicați în ultimele zile în diferite evenimente rutiere. Majoritatea șoferilor au condus pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice. Aceștia au rămas fără permis de conducere pentru mai multe zile și li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai mulți șoferi din Iași s-au distrat bine de sărbători și mai apoi s-au urcat la volan. Echipajele de poliție rutieră au fost nevoite să intervină de mai multe ori în ultimele zile. În ajun de Crăciun, în jurul orei 13:00, în afara localității Lețcani a avut loc un accident rutier soldat cu victime. În urma verificărilor de la fața locului s-a constatat faptul că unul dintre șoferi avea o alcoolemie, rezultată în urma testării alcoolscopice, de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma coliziunii față-spate dintre cele două autoturisme implicate în accident, o persoană a fost rănită. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

„La data de 24 decembrie, în jurul orei 13:00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 28, în afara localității Lețcani, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că între două autovehicule a avut loc o coliziune față-spate, soldată cu rănirea unei persoane. Unul dintre conducătorii auto avea, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetarile continuă sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Iași.

La scurt timp, un alt șofer s-a ales cu dosar penal

La doar două zile diferență față de accidentul din afara localității Lețcani, un alt șofer s-a ales cu dosar penal pentru aceeași faptă, conducerea pe drumuri publice, sub influența băuturilor alcoolice, a unui autovehicul. De această dată, bărbatul în vârstă de 34 de ani nu a fost implicat în niciun eveniment rutier, însă a fost depistat de echipajele de poliție rutieră conducând cu o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus de către polițiști la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probele de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„La data de 26 decembrie, polițiștii Biroului Rutier Pașcani au depistat pe raza comunei Stolniceni- Prăjescu un bărbat de 34 ani, care conducea un autoturism, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La plimbare de Crăciun prin oraș, fără permis

În cursul zilei de 26 decembrie, mai exact în jurul orei 10:30, pe raza municipiului Iași, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au depistat pe bulevardul Nicolae Iorga un bărbat care conducea un autovehicul având permisul suspendat. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, nu consumase alcool, însă s-a ales cu dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism fără permis de conducere.

„La data de 26 decembrie, în jurul orei 10:30, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au depistat și condus la cercetări un bărbat de 59 ani care conducea un auto pe bulevardul Nicolae Iorga, din municipiul Iași, deși avea permisul de conducere suspendat pentru 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto fără permis de conducere”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Iași.

Un alt accident grav, din cauza stării drumurilor, a avut loc la Popricani.
Adauga un comentariu