Local

Jandarm, pedepsit de judecătorii ieșeni după ce s-a urcat băut la volan! La audieri, individul a recunoscut totul!

Publicat: 21 sept. 2020

Un jandarm a fost condamnat de către magistrații din cadrul Tribunalului Militar Iași. Acesta a recunoscut totul la audieri, în fața anchetatorilor. Romeo Constantin Șelaru a primit o pedeapsă cu suspendare din partea instanței ieșene

Un jandarm a fost pedepsit recent de către magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Iași au admis acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat de procurori cu plutonierul adjunct Romeo Constantin Șelaru (45 de ani).

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat între inculpat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Pentru inculpat – din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea (UM 0965 Vrancea) stabilește pedeapsa de un an închisoare, cu amânarea aplicării, pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o durată de 40 de zile, la Primăria Focșani – Căminul de Persoane Vârstnice sau la Cantina de Ajutor Social”, au precizat judecătorii militari ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Plutonierul adjunct Romeo Constantin Șelaru, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul lui Romeo Constantin Șelaru a început în urmă cu câteva săptămâni. Asta, după ce procurorii militari au încheiat cu jandarmul un acord de recunoaștere a vinovăției.

„În seara zilei de 6 iunie 2020, în jurul orei 22:05, Romeo Constantin Șelaru (plutonier adjunct-șef la UM 0965 Focșani), circulând pe o stradă din municipiul Focșani cu autoturismul marca Opel, a fost prins de către un echipaj de Poliție că avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost dus la Spitalul Municipal Focșani, unde i-au fost recoltate două probe biologice. Din buletinul de analiză toxicologică rezultă că inculpatul a prezentat următoarele valori ale alcoolemiei: ora recoltării 22:24 – 1,62 grame la mie alcool pur în sânge, ora recoltării 23:24 – 1,44 grame la mie alcool pur în sânge”, au menționat procurorii militari cu privire la jandarm.

A recunoscut totul la audieri, pentru a primi o pedeapsă mai mică

La audieri, plutonierul adjunct-șef Romeo Constantin Șelaru a recunoscut comiterea faptei imputate de către procurorii militari. Mai mult, bărbatul a susținut că regretă comiterea infracțiunii.
Acesta a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a infracțiunii, el beneficiind, astfel, de o reducere a pedepsei, potrivit legislației în vigoare din România. Acordul a fost parafat de către magistrații militari, care au considerat că nu se impune o condamnare mai aspră de un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei.

Un alt militar, pedepsit la Iași după același gen de faptă

Recent, magistrații din cadrul Tribunalului Militar Iași au admis un alt acord de recunoaștere a vinovăției, încheiat de un caporal cu anchetatorii. Astfel, judecătorii l-au condamnat pe Sorinel Cristinel Roiu la un an și două luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Procesul caporalului Sorinel Cristinel Roiu (49 de ani) a început pe 8 iulie 2020.

„Pe 1 mai 2020, la ora 16:29, Parchetul Militar a fost sesizat, prin fax, de către Poliție cu privire la faptul că, în aceeași zi, jurul orei 12:15, a fost prins în trafic, la intersecția cu DN 24 A, în județul Vaslui, șoferul Sorinel Cristinel Roiu, în timp ce conducea autovehiculul marca Volkswagen. La testarea cu aparatul etilotest, s-a arătat că șoferul avea o îmbibație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, militarul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii s-au sesizat, din oficiu, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”, au afirmat procurorii militari.

La scurt timp, anchetatorii au audiat martorul care a și sesizat Poliția. Acesta a relatat că, pe 1 mai 2020, în jurul orei 12:00, se afla la locul său de muncă, la o vulcanizare. Potrivit acestuia, la vulcanizare a venit un șofer la volanul unui autovehicul marca Volkswagen, pentru că avea o pană la un cauciuc. Bărbatul a adăugat că, în momentul în care a intrat în contact cu acel șofer, a observat că era în stare de ebrietate. Deoarece șoferul mirosea puternic a alcool, angajatul firmei de vulcanizare a sunat la Poliție. Așadar, oamenii legii au oprit vehiculul în trafic și au constatat că militarul Sorinel Cristinel Roiu era băut.

Adauga un comentariu