International

Japonia va aplica noi SANCTIUNI impotriva Rusiei

Publicat: 18 sept. 2014
1
Guvernul Japoniei intentioneaza sa anunte vineri sanctiuni suplimentare la adresa Rusiei in contextul situatiei din Ucraina, a anuntat agentia Kyodo, care citeaza surse din cadrul cercurilor diplomatice nipone, informeaza RIA Novosti.
Japonia va introduce noi sanctiuni impotriva Rusiei de la 19 septembrie.
Potrivit cotidianului Yomiuri, noul pachet de sanctiuni ar putea presupune o lista extinsa de persoane carora le va fi interzisa intrarea pe teritoriul Japoniei si ale caror active vor fi inghetate. De asemenea, sanctiunile ar putea viza sectoarele financiar si energetic, insa cotidianul mentionat nu aduce informatii suplimentare.

Citeste si:BULGARIA, AMENINTATA de Comisia Europeana cu SANCTIUNI. Iata de ce

 
De la inceputul acutizarii situatiei din Ucraina, Japonia a oscilat intre necesitatea de a sustine intr-un fel sau altul deciziile si sanctiunile G7 impotriva Rusiei si dorinta de a nu-si strica relatiile cu Rusia, care au inregistrat in ultimul timp o ameliorare.
Ministerul de Externe al Japoniei a dat publicitatii la 5 august o lista de 40 de persoane fizice si doua organizatii asupra carora se rasfrang sanctiunile sale din cauza situatiei din Ucraina. Primele doua ‘pachete’ de sanctiuni au fost introduse in primavara acestui an.
Adauga un comentariu