Scena artistica din Romania

Jean Paler, din nou pe perfuzii, la Fundeni: «Nu exista leac pentru boala mea mea de inima»

Publicat: 24 mai 2019

Celebrul comic Jean Paler (64 de ani), bolnav de inima, a fost ajuns din nou pe perfuzii, zilele trecute, fiind internat la Spitalul Fundeni, la nici doua luni dupa ce medicii i-au montat un defibrilator. Actorul a inceput sa aiba probleme de sanatate in urma cu cinci ani, cand a suferit un infarct. Medicii l-au salvat atunci in ultima clipa. El ne-a vorbit despre boala de inima care nu-i da pace.

Jean Paler a revenit zilele trecute la Spitalul Fundeni, unde a mai fost internat si la inceputul lunii aprilie, cand medicii i-au montat un defibrilator. Acest dispozitiv medical electronic monitorizeaza ritmul inimii, iar in momentul in care detecteaza un ritm cardiac  anormal, descarca energie la nivelul muschiului inimii, ceea ce face ca inima sa revina la ritmul normal. El ne-a vorbit despre problemele de sanatate care nu-i dau pace si care, din pacate, nici nu au leac: ”Nu ma simt bine, am revenit la spital, sunt din nou pe perfuzii. Muschiul inimii functioneaza doar 30%, nu exista tratament pentru boala mea. Nici defibrilatorul nu ma ajuta prea mult. Imi scade foarte mult tensiunea si lesin. Am cazut pe strada, luna trceuta, este foarte periculos. In urma cu cinci ani am suferit un infarct, am fost salvat in ultima clipa”, ne-a spus artistul, cu tristete in glas.

Jean duce dorul scenei. ”N-am mai jucat de noua luni, nu m-a mai chemat nimeni. Vine vara si tare mi-ar placea sa mai distrez turistii pe Litoral, asa cum am facut pret de 40 de ani. Cand merg la mare imi place sa ma trezesc dimineata, sa vad rasaritul. Ma intreba receptionerele de ce-s asa de matinal, dar le zic ca ma grabesc sa numar pescarusii, caci ii am pe inventar”, a mai adaugat artistul, plin de nostalgie.

Jean Paler: ”Emotiile scenei mi-au facut inima praf”

Desi si-a dorit sa se mute din nou in Bucuresti, medicii l-au convins pe artist sa ramana in Sinaia, unde si-a achizitionat, in urma cu zece ani, un apartament: ”Vara e prea cald in Capitala, inima mea n-ar rezista, mai bine raman in apartamentul meu din varf de munte. Daca mi-e frig dau drumul la centrala”.  Jean nu este singur la greu: ”Sora mea, dar si copiii mei vin in fiecare seara la spital, ma ajuta cu tot ce imi trebuie. Le multumesc medicilor ca fac tot ce pot ca eu sa ma simt mai bine. Emotiile mi-au facut inima praf, eu inainte sa urc pe scena am mai emotii, asa cum avea si bietul Jean Constantin”, ne-a mai spus el, in incheierea interviului.loading...

Adauga un comentariu