Scena artistica din Romania

Jean Paler, testat pentru coronavirus. Actorul se simte extrem de rău

Publicat: 02 oct. 2020

Jean Paler, în vârstă de 57 de ani, a fost testat pentru coronavirus. În prezent actorul se afla internat la Spitalul “Tractorul” din Brașov după s-a confruntat cu unele probleme cardiace. Medicii au urmat protocolul impus din cauza pandemiei şi, astfel, Jean Paler a fost testat pentru COVID-19.

Actorul a vorbit despre condiţiile grele pe care le-a întâlnit în unitatea sanitară.

Jean Paler a fost testat pentro coronavirus

Până în momentul în care informaţia a fost făcută publică, rezultatul testului pentru coronavirus nu era cunoscut.
Jean Paler stă singur într-un salon de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care este al doilea centru din judeţ unde se realizează testarea pentru SARS-CoV-2 după cel de la Spitalul de Boli Infecţioase.

“Sunt de ieri (n.r.: miercuri, 30 septembrie) la o izolare mai grea decât ăia de fac infracțiuni. A venit o doctoriță și mi-a pus câteva întrebări legate de starea mea medicală. În rest, nimeni nu te întreabă de vorbă. Nu exista condiții. Sunt cu nervii la pământ din motivele astea”, a declarat actorul pentru jurnaliștii de la click.ro.

Potrivit celor spuse de către actor condiţiile din acea unitatea sanitară sunt extrem de grele.

“Îmi fac nevoile într-o găleată, nu am cu ce s-o dezinfectez. E un scaun cu găleată, pe post de urinar. Am venit la spital pentru inimă și ce mă supără și m-am trezit izolat și cu test Covid-19. Inimă au lăsat-o pe plan secund. D-abia fac câțiva pași și obosesc”.

Actorul Jean Paler are probleme cardiace grave

Îndrăgitul actor a suferit un preinfarct în 2012 și, ca să-i salveze viața, medicii Spitalului Județean Brașov i-au montat atunci trei stenturi – un dispozitiv flexibil care se introduce în interiorul unei artere prin care fluxul sanguin este redus; rolul lui este de a permite sângelui să circule fără niciun obstacol. Iar în primăvara anului trecut, Jean Paler a leșinat pe o stradă din București și a fost internat la Spitalul Fundeni, unde i s-a montat un aparat electronic care reglează ritmul inimii.

“Inima mea funcţionează doar 30%. Am fost diagnosticat cu fibrilaţie continuă. Am palpitaţii, iar la un moment dat inima îşi încetineşte foarte mult şi leşin. Am căzut pe stradă, dar şi în casă, bine că nu m-am lovit la cap. Doctorul Chioncel, de la Spitalul Fundeni, mi-a spus că pot să mor dacă nu mi se montează de urgenţă un defibrilator.

Este un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Cu acest defibrilator mai am şansa să trăiesc, trebuie apoi să ţin un regim strict, să iau multe medicamente”, a dezvăluit artistul într-un interviu oferit după ce a suferit intervenția chirurgicală din 2019.

Alexandru Arsinel, despre boala cumplită a lui Jean Paler

Alexandru Arsinel i-a transmis lui Jean Paler că trebuie să fie mai blând cu el, mai curajos şi mai presus de toate, mai optimist. Maestrul a precizat că optimismul şi râsul vindeca boala în multe cazuri şi l-a sfătuit să facă acelaşi lucru.

„Îmi pare rău de Jean că îşi trăieşte viaţa având o mare problemă şi trebuie să lupte cu această boală de care suferă. Cred că numai publicul, numai telespectatorii îl pot ajuta şi se poate şi el ajuta, să fie mai blând cu el, mai curajos, mai optimist. Optimismul şi râsul de multe ori vindeca boala.”, a mărturisit Alexandru Arsinel.

Adauga un comentariu